Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

aborcja aborcja aborcja i cała prawda o niej

Polecane posty

Gość gość

Nie rozumiem, czemu tak naskakujecie na osoby, które usunęły??? Sama nie usunęłam i nie wyobrażam sobie abym JA to zrobiła. Ale czemu ingerujecie w czyjeś życie? Czemu próbujecie "nawracać"?? Myślicie, że Ci Wasi księża też dochowują tego o czym mówią, a mianowicie cnoty? NIE Dziewczyny jak dla mnie-chce usunąć-niech usuwa, nie chce-niech nie usuwa, ale czy to nasze życie? Nasza sprawa? Nie, Więc Czemu wyzywacie itp.?

Gość gość
Babo glupia :O takich tematow sa tu setki. Podlacz sie pod jakis i nawijaj ale oszczedz nam nastepnego.

Gość gość
Skoro masz ochote to usuwaj a nie na forum tu swoje sposzczerzenia będziesz wypisywać!!!

Gość gość
po pierwsze spostrzeżenia, po drugie proponuje przeczytać dokładnie :]

Gość gość
Jeśli ktoś wierzy, że aborcja to morderstwo, a ceni ludzkie życie, to logiczne, że będzie potencjalną morderczynię "nawracał", czyli starał się od takiej decyzji odwieść matkę. Wyzywania nie popieram.

Gość gość
okey, ale jak tu ktoś napisze, że się boi czy nie ma zagrożenia 8 lat po usunięciu dla drugiej ciąży, to czemu jest wyzywana od szmat?

Gość gość
A czemu autorko zaraz uważasz, ze ktoś kto jest przeciwko aborcji słucha jakichś tam księży? Ja w Boga nie wierzę, wierzę w NAUKĘ a ta jednoznacznie mówi, ze zapłodniona komórka to CZŁOWIEK w poczatkowej fazie rozwoju. Idąc tokiem rozumowania abortek i im podobnych to mniejsza kara powinna być za zabicie 15latka niż za zabicie 80latka, bo 15latek jest mniej wart gdyż jest mniej rozwinięty i jeszcze głupi. Aborcja to zabicie człowieka- tak mówi nauka i tego powinniśmy się trzymać a nie cofać się do średniowiecza nazywając człowieka w łonie matki nic nie wartym zlepkiem komórek., Dziś mamy możliwość ujrzenia bijącego serca u 21dniowego płodu, ale nie! Lepiej cofać się w rozwoju wraz nazywając to jakimś tam zarodkiem, który NA PEWNO nie jest człowiekiem. Przeciez nie przypomina człowieka! Zatem mordujmy na legalu wszystkich ludzi z deformacjami- wszak oni ludzi też nie przypominają

Gość gość
aborcja dla mnie moze byc tez branie atykoncepcje, ja mam takie zdanie, ze skoro damy sie zalewac to tak jakby dziecko tam sie tworzylo a my bierzemy tabletki zeby tego srodowiska w macicy nie bylo, to tez podobne do aborcji ale na innym tle, koniec.

Gość gość
dokładnie, prezerwatywa to też zabójstwo, in vitro też...

Gość gość
jakie dokladnie? antykoncepcja i gumki zabijaja ale PLEMNIKI. a nie zarodek z bijacym sercem. bo sory ale malo ktora usuwa ciaze przed uplywem 21 dni. jestem przeciw usuwaniu wedle swego widzimisie, bo praca mi ucieknie, bo moje cialo sie zmieni, bo nie chce ich miec! nie chcesz to wkladki lub podwiazanie jajowodow.bez sensu karac dziecko za swoja glupote! co innego gdy dziecko zagraza zyciu lub ma powazne wady genetyczne. sama nie wiem co bym zrobila. poza tym autorko nadalas zly tytul. piszesz o calej prawdzie a tu najazd na tych co maja rozny swiatopoglad

Gość gość
a bo to pieprzone mohery tak trzepią mózgi innym, nie usunęłam, ale jakby była taka potrzeba to usunęłabym

Gość gość
podwiązanie jajowodów też jest nielegalne...

Gość gość
w innych krajach usuwają i tam nie ma grzechu

Gość Kon30_xs
Spiewka o zabijaniu ludzi w kontekscie zarodkow to spiewka s******lonych katoli. Nie p*****l tu o wierze w nauke ciemnogrodzie z d**y. Kazdy ma sam decydowac o dzieciach albo ich braku ze wszystkimi konsekwencjami dla spoleczenstwa.

Gość gość
ja jestem za aborcją, gdyby nie było takich ograniczonych bab jak wy to aborcja byłaby legalna i nie byłoby Madzi Nadii ani Szymonka! te dzieci cierpiały przed śmiercią! płód nie czuje!

Gość gość
autorko jesteś mega j******a ,wyskoczyłaś z tematem którego nie znasz ,znasz skąd z opowieści ,nie dokonałaś aborcji więc gdzie masz prawdę o tym ,tępa jesteś jak stara łyżwa .

Gość gość
takk bo wkarjach gdzie abircaj jest legalna, nie ma maltretowanych dzieci!