Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pieluchy tetrowe zamiast jednorazowych pampersów

Polecane posty

Gość gość

chciałam zapytać czy są tu kobitki które stosowały dla dziecka pieluchy tetrowe a nie pampersy - czy szybciej dziecko nocnikowało i czy było to bardzo kłopotliwe? Znam tylko jedną babkę która zdecydowała sie na tetrowe i jej synek mając 1,7 miesiąca robił na nocnik, większość dzieci na pampersach nocnikuje grubo po 2 roku życia. Jakie macie doświadczenia?

Gość gość
wątpię żeby starczył ci cierpliwości i siły by prać to wszystko przebierać dziecko 10 razy dziennie

Gość gość
Ale po co?? Nie masz kasy na pampersy???

Gość gość
bo w pampersach skóa nie oddycha i jak chłopiec to moze być potem bezpłodny, a zresztą nei chce żeby latał jako 3 latek w pielusze

Gość mamadwóchdziewczynek
Ja przy pierwszej używałam tetry przez pierwszych kilka miesięcy, bo miała potężne uczulenie na wszelkie "pampersy" i nie wspominam tego najlepiej chociaż kupę robiła raz na kilka dni. Pieluchy z kupą wyrzucałam, nie prałam, pozostałe prałam, prasowałam i od początku... Co jakiś czas próbowałam pampersa i jak już skóra nie reagowała uczuleniem to odetchnęłam z ulgą ;-) Mała od urodzenia była na pampersach. Nie wiem jak to się ma do nocnikowania, myślę że może większa determinacja jest u rodziców których dzieci są na tetrze stąd wcześniej są uczone ;-) Na pewno dziecko w pieluszce tetrowej szybciej odczuje dyskomfort niż w pampersie, ale jeżeli jest gotowe robić na nocnik to zdejmuje się pieluchę i już. Bardzo niewygodne jest ubieranie dziecka w pieluszce tetrowej, moczy się ubranie, trzeba szybko zmieniać... jeszcze w domu można się pobawić, ale na spacery nie polecam. Jeżeli nie ma przeciwwskazań to uważam, że najwygodniej jednak kupić pampersy.

Gość gość
Za to w pieluszce tetrowej dziecko ma cały czas mokry tyłek !! Ale kit z tą bezpłodnością.

Gość gość
w pampersie ma cały czas mokry tyłek bo nawali i nie czuje ze jest nawalone a w tetrze zaraz woła!

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Ale po co?? Nie masz kasy na pampersy?? x xhahah rozwalaja mnie takie teskty:D chcialabys miec tyle kasy co ja:D, a ja przez jakis czas tetrowych jednak to nie mialo zadnego wplywu na szybsze nocnikowanie x x moj synek szybko sie ogarnał z tematem jak latem w ogole mu nie zakladalam pieluchy przy domu, same majteczki, chodzil gadal,ze mokro, wiec postawilam mu nocnik na podworku i w jeden dzien zalapał:)

Gość mamadwóchdziewczynek
3-latek w pampersie to nie jest absolutnie norma ;-( moja córka chodzi do przedszkola, jest najmłodsza i jest w grupie dzieci urodzonych po połowie 2010 roku. Większość nie ma jeszcze 3 lat skończonych a żadne w pampersie nie chodzi. W żłobkach w grupie najstarszej też nie ma dzieci z pampersami. Co najwyżej niektórzy zakładają na noc czy do spania. Nauka korzystania z nocnika to kwestia rodziców i powinna się odbyć dużo wcześniej niż w 3 roku życia, większość dzieci przed 2 rokiem życia już korzysta z nocnika/sedesu.

Moje dziecko nie miało ani razu pieluchy tetrowej a z nocnika korzystało sporo przed drugimi urodzinami, więc nei ma to nic wspólnego z pieluchami, a raczej z zaangażowaniem rodziców w naukę korzystania z nocnika oraz z pojętnością dziecka

Gość gość
" moj synek szybko sie ogarnał z tematem jak latem w ogole mu nie zakladalam pieluchy przy domu, same majteczki, chodzil gadal,ze mokro, wiec postawilam mu nocnik na podworku i w jeden dzien zalapał" a ile miał wtedy lat?

Gość gość
w pampersie ma cały czas sucho i nie zwraca uwagi na to a tetrze zaraz mokro, nie wygodnie i dziecko prędzej zwróci uwagę jak to wszystko działa

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Ale po co?? Nie masz kasy na pampersy?? x xhahah rozwalaja mnie takie tesktysmiech.gif chcialabys miec tyle kasy co jasmiech.gif , a ja przez jakis czas tetrowych jednak to nie mialo zadnego wplywu na szybsze nocnikowanie x x moj synek szybko sie ogarnał z tematem jak latem w ogole mu nie zakladalam pieluchy przy domu, same majteczki, chodzil gadal,ze mokro, wiec postawilam mu nocnik na podworku i w jeden dzien zalapał :) x xmiał 4 latka czyli jeszcze mały był :)

Gość gość
mój syn w tej chwili ma 3,5 roku, nocnikowany był odkąd skończył 1,5 roku. skończył 2 lata wołał bez problemu. a teraz czasem się posika w nocy, bardziej popuści.

Gość gość
jakie 4 latka:D mial 1,9, bo urodzil sie w listopadzie a lipcu przed 2 rz susial na nocnik, moich dwoch znajomych dzieci juz duzo wczesniej sikały, ale w innych m-cach sie urodzily z tego samego rocznika

Gość gość
Bezpłodny ? To znaczy ze 20 30 40 latkowie to większość bezplodni? Kiedyś pampersow nie było

Gość Litościwa Jania
Ja używałam pampersów. Tetra to nie dla mnie. Kiedyś innych pieluch nie było, tak jak nie było podpasek takich jak mamy teraz to można było tetry używać. Moja na nocnik zaczęła siadać jak miała 2,5 roku. Próbowałam wcześniej, ale nie umiała załapać tego, że jak chce siku to musi wołać, przetrzymałam zimę i gdy zrobiło się ciepło to zamiast pieluchy zakładałam jej majtki. 2-3 dni lała pod siebie, czasem udało jej się zawołać, ale w końcu zatrybiła, że jak nie będzie wołać siku to będzie chodzić w mokrych majtach (kilka razy nie zmieniłam jej od razu majtek po to by poczuła dyskomfort i bardzo się tym wkurzała). Do 3 urodzin sikanie na nocnik miałyśmy opanowane do perfekcji i do przedszkola chodziła już bez pieluchy. Zresztą gdyby nosiła pieluchę to by jej do przedszkola nie przyjęli bo u nas jest taki wymóg, że dziecko musi wołać siku.

Gość gość
'' wątpię żeby starczył ci cierpliwości i siły by prać to wszystko przebierać dziecko 10 razy dziennie '' Po pierwsze pierze pralka, skończyły się czasy tary, a czy tetra czy jednorazówka, jak dziecko robi 10 razy dziennie i tak musisz zmnienić. * '' Ale po co??'' Po to, by nasze wnuki nie przeklęli nas za naszą głupotę! Bo nas już dawno nie będzie ale zostawimy im za to górę zasranych pampersów! * ''Fala zużytych pieluch zalewa wysypiska śmieci. W samej Europie produkuje się rocznie ponad 20 miliardów pieluch jednorazowych, które rozkładają się około 300-500 lat. Według Amerykańskiej Agencji Ochrony Środowkiska, Amerykanie wytwarzają 3,4 mln ton brudnych pieluszek rocznie.''

Ja polecam pieluchy wielorazowe z kieszonka i wkladami. Sa bardzo bardzo drogie ale mozna je zaczac zbierac powoli i budowac zapas. Moga byc uzywane na kilku dzieciach. Mozna nawet odkupic uzywane. Sa naprawde super. Obsluguje sie jak pampersy, wygladaja przeslicznie, i pozwalaja zaoszczedzic kase na pampersach. Ja je uzywam naprzemiennie z jednorazowymi (na noc i na spacery). Przekonalam sie do nich gdy zobaczylam ile mam pampersów w ciagu dnia przy dwójce dzieci!!! Peen smietnik i kazdt z nich rozklada sie przez setki lat... Przerazilo mnie to. Bylismy jak maszyna do produkcji jednorazowych pieluch. Teraz uzywam namiastke tego co kiedys. A co do jednorazówek to moja córka nie mogla sie ich pozbyc z pupy do konca trzeciego roku zycia!!! teraz prawie od roku nie nosi pampersów ale nadal przynajmniej raz w tygodniu potrafi mi sie zsikac w lózko :-(

Gość gość
skoro masz takie nastawienie i poglądy to po co pytasz o opinie ??