Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sadzenie dziecka

Polecane posty

Gość gość

Od kiedy tzn od którego tyg / miesiąca żczelyscie sadzać wasze dzieci jesli w ogóle to robilyscie. Komentarze typu; nie wolno sadzać bo kręgosłup itp. Juz nam i dziękuje

Gość gość
Ja nigdy sama nie sadzałam dzieci. One same jak już czuły się na siłach to podejmowały próby. A skąd to pytanie?

Gość gość
To po co sie wypowiadasz? Autorka pyta osadzanie dziecka jesli nie sadzalas to sie nie wypowiadaj

Gość gość
nie bo autorka sie pyta o sadzenie dziecka:)

Gość gość
Pytam bo mieszkam w UK tutaj jest inna praktyka właśnie dzieci sadzaja i wszędzie pisze by to robic a z kolei w Pl jest zupełnie odwrotnie

Gość gość
nie sadzenie a sadzanie ANALFABETKO bez szkoły

Gość gość
p*****lnieta jestes tez mieszkam w uk od 10 lat i o wiekszych bzdurach nie slyszalam :P

Gość gość
Przepraszam pomyliłam sie w tytule. Tez byłam w szoku z tym sadzaniem Położna do mnie przyszła jak było moze 2 miesiace i juz kazała ja sadzać bo dobrze trzymała glowke oczywiście tego nie robiłam Moze nie slyszalas ja sie spotykam z tym non stop teraz czytałam artykuł w angielskiej prasie chyba boots parenting club i tam tez o tym...

Gość gość
22:58 nie życzę sobie żebyś mnie obrażała zachowaj proszę ten piękny swój język dla swoich domowników

Gość panipierdziolka
powiem szczerze ze trochę sadzalismy dziecko, bo bardzo się rwalo do siedzenia i przy tym koszmarnie maruszilo i stękalo w wieku 4-5 miesięcy sporadycznie było sadzane w pozycji pol-lezacej w foteliku do karmienia, leżaczku, na kolanach z podporka dla plecków Z tym ze robiliśmy to naprawdę bardzo bardzo rzadko sam dziecko zaczelo siadac w wieku prawie 6 mcy W Polsce 30 lat temu tez była szkola żeby dzieci sadzac z oparciem w postaci poduszek . Nie bulwersujcie się tak.

Gość Litosciwa Jania
Ja swoja podpieralam poduszkami bo ona bardzo wczesnie chciala siadac i gdy lezala na plasko to dzwigala sie i bardzo sie wkurzala. Jak ja podpieralam lekko to dziecko bylo przeszczesliwe. Duzo czasu spedzala w nosidelku samochodowym bo nim tez znajdowala sie w takiej polsiedzacej pozycji i byla bardzo zadowolona bo wszystko widziala. Jak dziecko chce siadac to uwazam, ze nalezy mu to ulatwic. Ale jesli nie chce to nie sadzac na sile. Kazde dziecko jest inne. Moja akurat byla mocna i juz po urodzeniu dzwigala glowke lezac na brzuszku.