Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość louuuuuuu

Jaki rodzaj ubranek powinnam kupić na rozmiar 80

Polecane posty

Gość louuuuuuu

Wbrem pozorom powinnam mieć na ten rozmiar piżamki, spodenki, koszulki, a za to baaardzo mało bodów, pajaców itp. itd. Z tym że u mnie problem jest taki że moja córka ma ponad 4 miesiące, i już nosi rozmiar 74(!). Jak ostatnio byłam z nią na szczepieniu to mierzyła 69 cm, 7900 g wagi. Wiem duża dziewuszka już jest. Dotychczas kupowałam jej dużo bodów, śpiochów, pajaców i średnio 2 pary spodenek i 2 bluzy na wyjściówki na każdy dany rozmiar. Więc powiedzcie mi jeśli w najbliższym czasie wyrośnie z 74 i będę kupować 80 czy jest sens kupować dalej przewagę pajaców, itp? Bo podejrzewam że wtedy nie będzie jeszcze chodzić, stawiać pierwszych kroczków. Czy jednak kupować jej spodenki i koszulki żeby mogła w nich być w domu? Z góry dzięki!

Gość gość
mysle ze mozesz kupic wiecej normalnych ubranek, bo prawdopodobnie nie bedzie rosla juz tak szybko. moja ma juz 17 miesiecy i nosi 80 chociaz niektore robia sie za male :)

Gość louuuuuuu
Dzięki :). Chętnie poczytam inne opinie ;)

Gość gość
"Bodów", nie karm jej tak to nie będzie taka pulchna

Gość gość
To zalezy jak Ci wygodniej ubierac dziecko.Ja nie jestem zwolenniczką wkładania jeansów dla niemowląt. Mój synek ma 8 miesięcy i rozmiar 80. Na noc zakładam pajacyk, więc kilka trzeba mieć. Na dzień body z długim rękawem i śpioszki.Nie lubię mu zakładać koszulek bo się podwijają a krasnal jeszcze nie siedzi.

Gość gość
Ale mam dwa kartony ubrań od siostry i bratowej, i one akurat wolały ubierać dzieci w rajstopki/spodnie + bluzka. Ale jakbyś nie ubierała, to chyba body to podstawa na najbliższy rok. Córa nie będzie nosiła tego rozmiaru aż tak długo. Zresztą, po takim czasie ubranka będą do wymiany.

Gość gość
Moj tez nosil w tym woeku rozmiar 74,wlasciwie od skonczenia 3 miesiaca. Teraz ma 7 i niektore 74 nadal sa na niego dobre,ale.jednak w wiekszosci 80. Na noc oczywiscie pajac albo pizamka dwuczesciowa jak pajace w praniu a w dzien to bodziaki, wygodne bluzeczki i albo spodenki cienkie bawelniane albo rajstopki. Dresy to tylko na wyjscia. Maly jeszcze tez sam nie siedzi ani nie raczkuje.

Gość gość
kup juz lepiej na 86 skoro tak szybko rosnie

Gość louuuuuuu
A mam zamiar kupić małej kombinezon na zimę, i chciałabym żeby do lutego był. Więc w tym wypadku nie wiem jaki rozmiar kupić, czy 80 czy 86...

Gość gość
Duża pannica:) . Moja córka mając 12 miesięcy nosiła rozmiar 80 :). Dziecko w tym wieku musi mieć luźne, wygodne ubrania i na to przedewszystkim zwracaj uwagę, by to była bawełna , spodnie z elastyczną gumką (szeroki , bawełniany pas).

Gość gość
Mój syn nosi rozmiar 80, najlepszy zestaw to body plus rajtuzki. Na wyjscie dresik.