Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie

Polecane posty

Gość gość

zalozylam nowy watek bo na tamte juz nikt nie zaglada. od niedawna stosuje lewatywe z rumianku. zakupilam specjalny wlewnik gumowy. mam kilka pytan do osob doswiadczonych w temacie: - czy plyn ktory mam zamiar wlac mozna podgrzac w mikrofalowce oczywiscie wiem ze woda powinna byc przegotowana itd. dlugo stygnie i czasem po prostu o tym zapominam i jest za chlodna - mierze termometrem, czy mozna tak przygotowany plyn podgrza 5 10 sec w mikrofali do temperatury ciala? - pytanie drugie dotyczy dezynfekcji sprzetu. przelewam po lewatywie wlewnik wrzatkiem i myje go dokladnie pod biezaca woda w srodku czy to wystarczy, czy macie jakies specjalne sposoby na dezynfekcje urzadzenia? - mam problem z kurkiem, z tym zaworkiem co sie przekreca zeby wstrzymac strumien lub by lecialo - strasznie ciezko mi to chodzi i nie wiem co na to poradzic. wprowadzam koncowke nasmarowana oliwa do o***tu i kiedy mam przekrecic kurek to strasznie sie musze przy tym nameczyc az sie boje ze sobie cos w srodku przez to przebije czy ponaciagam. jak udroznic ten kurek by dzialal lekko lub moze inny macie sposob na lewatywowanie? serdecznie dziekuje za wszelkie odpowiedzi :)

Gość gość
Wodę można podgrzać na kuchence elektrycznej, gazie czy nawet w mikrofali :) Co do dezynfekcji sprzętu to myślę, że Twój sposób jest wystarczający, jednak czasami możesz wrzucić wlewnik do wody zmieszanej z wodą uletnioną i sodą to go dokaładnie odkazi. A co do zaworka to trafił Ci się jakiś trefny wlenik, może spróbuj troszkę go naoliwić, może wtedy się rozrusza.

Gość gość
dziekuje za opowiedz :) sprobuje ten zaworek troszke rozruszac i dac tam kropelke oliwy ;]

Gość gość
W czym ma ci pomóc ta rumiankowa lewatywa? Chorujesz na coś?