Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ukryć operacje plastyczną

Polecane posty

Gość gość

A jestem na 3 roku studiow. To będzie nos który może nie jest jakiś fatalny ale wiadomo, każdy ma swojego bzika i swoje kompleksy ;-) Studiuje jednolite magisterskie wiec po 3 roku nie pojde w nowe srodowisko tylko ci sami ludzie i problem w tym ze NIE CHCE SIE PRZYZNAWAC ze robiłam nos, bo i tak nie zrozumieją a to moja sprawa co robie ze swoim cialem. Jak myślicie, czy to będzie dalo się ukryc??? Może jeszcze do tego zmiana fryzury itp?

Gość gość
nie mam nosa który rzuca się w oczy, to będzie korekcja w rodzaju tego co sobie zrobiła Angelina Jolie...z kartofelka na elegancki dostojny nos. BEZ DRASTYCZNYCH ZMIAN ale jednak...

Gość gość
szwów czy opuchlizny nie ukryjesz. Nie będziesz też chodziła w burce czy z głową wiecznie schowaną w ramiona. Siniaki możesz zamaskować makijażem. Zawsze możesz mówić, że miałaś wypadek/ zazdrosna laska przywaliła Ci w nos itp.

Gość gość
lol chyba w wakacje to i tak zrobie :-) nie bede raczej chodziła na uczelnie z zabandażowaną twarzą i liczyła na to ze nit nie zauważy :-P chodzi mi o efekty PO

O ile uda Ci się ukryć długo schodzącą opuchliznę i sińce to może nikt nie będzie się przyglądał.

Gość gość
opuchlizna utrzymuje się ok. 6 m-cy. Zabandażowany nie będzie, na początku tylko gips, potem parę plasterków

Gość gość
dam sobie miesiąc na rekonwalescencję więc hmm...powinno już zejść Pytanie tylko czy jak zmienię dodatkowo fryzurę, np. z brunetki na blond to PODKREŚLĘ TO (jezu jak ona się zmieniła, to na pewno nie tylko zmiana fryzury) czy ukryję ( co ona tak inaczej wygląda? aaaa, to pewnie ten blond tak jej służy)

Gość gość
szczerze? normalny człowiek nie zauważy że masz inny nos.

w miesiąc nie znikną Ci ślady po operacji nosa. Pomyśl - guz na czole potrafi być widoczny 2 tygodnie, a Ty chcesz w miesiąc wyglądać normalnie?

Gość gość
hmmm...zazdrosne koleżanki są w stanie zauważyć każdą operację, NAWET TĄ KTÓREJ NIE MIAŁAŚ...

Gość gość
no to nawet i dwa miesiące. nie mam pojęcia, to moja pierwsza i ostatnia operacja mam nadzieje :-)

już Ci ktoś napisał - opuchlizna może trzymać się nawet pół roku, oczywiście wszystko zależy od osoby, ale nos długo się goi. Powinnaś to już wiedzieć.

Gość gość
potem gruba warstwa kryjącego podkładu na siniaki jak dla osób z megatrądzikiem i do przodu :-)

Gość gość
koleżanka miała niedawno operację. Szykuje się na następną, bo wygląda jeszcze gorzej :D

Gość gość
i tak każdy już zawsze zapamieta cię jaka tą brzydalichę z kartoflem ;) twoje dzieci tez będą mieć kartofla, bo masz w genach kartofla wieśniaro.

Gość gość
I tak każdy już zawsze zapamięta cię jako tą brzydalichę z kartoflem ;) Twoje dzieci tez będą mieć kartofla, bo masz w genach kartofla wieśniaro.

Gość gość
też nosa. Gdzieś we Wrocku go robiła

no nos to ciężka operacja, sporo osób musi poprawiać. Kiedyś sama myślałam, żeby sobie nos poprawić, ale strach przed spieprzeniem tego mnie jakoś powstrzymuje.

Gość gość
co do brzydalichy z kartoflichem :-D nie sądze a co jej schrzanili? i za ile robiła? myślę że ilość włożonej kasy jest proporcjonalna do efektu. jak chciała nos za 4 tysiące to niech się nie dziwi

Nie zawsze kiepski efekt jest winą chirurga, czasami coś się krzywo zrośnie, sam pacjent coś zrobi nie tak, albo wyobrażenia będą inne od rzeczywistości.

Gość gość
no jest zawsze jakies ryzyko ale bez ryzyka nie ma zabawy. moim zdaniem on jest lekko za szeroki i ma dosłownie malutkiego garba. co do zwężenia to pewnie nie zauważą ale jak mi się ktoś uważnie przyglądał to pewnie się zczai że nagle SAM SIĘ NAPROSTOWAŁ hmm

Gość gość
Oglądałam świetny program o chirurgii plastycznej. Wypowiadał się w nim obłędnie przystojny chirurg - plastyk (chyba Amerykanin), który przecież żyje z operacji tego typu. Powiedział, cytuję : "...jeśli macie nosy mieszczące się w normie, nie szpecące, pełniące swoją funkcję dobrze - nie majstrujcie przy nich, zostawcie je w spokoju..."

Gość gość
Angeliny nos tez był w normie. Scarlett Johansson też miała "w normie" a o ile piękniej teraz wyglądają...

Gość gość
No tak, ale to są aktorki...W razie powikłań mają kasę na korekty...Poza tym w przypadku ich zawodu wygląd odgrywa znaczącą rolę...Czasem lepiej zaakceptować swój wygląd...jako niepowtarzalny... niż upodobnić się do lalki Barbie...

Gość gość
mojej kuzynce nos robil profesor wyglada gorzej niz miala nie da sie juz poprawic bo za duzo czegos wycial:O

nos jest operacja, ktora najczesciej ze wszystkich sie nie udaje pusta babo, prawie zawsze musza byc ponowne korekty, a i to nie gwarantuje zadowolenia. W wiekszosci przypadkow, mimo ze nos moze wygladac calkiem niezle po operacji przez pierwsze kilka miesiecy, potem moze sie przesunac, zapasc itp itd, wiec jesli nie masz jakiegos mega kulfona to zostaw go w spokoju, bo 'a noz widelec' bedziesz tego bardzo zalowac. Wystarczy spojrzec na gwiazdy jakie niektore maja nosy....TRAGICZNE po operacji, a chyba nie powiesz, ze im pieniedzy na to brakuje...?

Gość gość
wlasnie od razu po operacji nie bylo widac,ze kuzynka ma spieprzony nos poniej zaczal-chyba po 4 miesiacach leciec na bok:O

Gość gość
skłam że miałas wypadek i złamałaś nos