Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinnam pić kawę w ciąży

Polecane posty

Gość gość
ja piję 1/4 filiżanki reszta mleko. Kiedyś piłam 7 kaw dziennie

Gość gość
Z początku mi odrzuciło kawę całkiem, ale teraz spowrotem pije..i nie wiem czy powinnam i czy to nie zaszkodzi dzidziusiowi..bo pozornie wydaje się, że jest bezpieczne, a jest na odwrót..dzisiaj boli mnie gardło, więc wziełam cholinex i okazało się, że nie mogę dowiedziałam się od babki w aptece, dała mi cos innego..a teraz własnie siedze, pije kawę i zastanawiam się czy dobrze robie

Gość zmar_twiona
ja piję rano kawę rozpuszczalną z 2 łyżeczek + 1 cukru, pół na pół mleko z wodą... Lekarka mi powiedziała, że jedna dziennie nie zaszkodzi... jestem aktualnie w 9 tc.

Gość gość
Ja jestem w 15 tygodniu, i nie pije więcej niż jedną małą rozposzczalną dziennie, słabą z mlekiem oczywiście i z cukrem

Gość gość
Ja też piłam codziennie. Jestem niskocisnieniowcem, do tego w ciąży ciągle byłam senna,gdyby nie kawa chyba wogóle bym sie nie ruszyła z łóżka.

Że powinnaś to troche za dużo powiedziane :) ale nic sienie stanie jeśli wypijesz jedną kawę dziennie :) wszystkie normalne kobiety tak robią :) Oczywiście zaraz pewnie zlecą sie tu święte matki polki które już rok przed zaciążeniem pily tylko wodę źródlaną...ale ich nie słuchaj :D

Gość gość
Dzięki :) bo już zaczełam się martwić, że źle robie :)

Gość gość
Ja piłam 1-2 kawy dziennie normalne parzone bez cukru. Mój lekarz stwierdził, że nie jestem w stanie wypić tyle kawy aby kofeina w niej zawarta zaszkodziła dziecku. Oczywiście za dużo nie piłam ale przed ciążą z reguły piłam 1 czasami 2, więcej bym nie dała rady zw względu na straszną zgagę która męczyła mnie całą ciążę. Dziś córka ma 14mc :)

Gość gość
wszystko jest dla ludzi :)

Gość gość
Ja jestem w 15 tygodniu ciąży i chciała bym żeby maleństwo było juz na świecie.jestem młoda to moje pierwsze dziecko, nawet nie wiem czy to chłopczyk czy dzieczynka i do kogo będzie podobne do mnie czy do taty hehe

Gość gość
ja piłam całą ciążę, 2 dziennie.

Gość gość
ja też pilam 1-2 rozpuszczalne z mlekiem...

Gość gość
w ciąży piłam i teraz przy karmieniu piję jedną dziennie sypaną z dwóch łyżeczek. Zauważyłam, że bardziej pobudzała mnie zielona herbata i tak samo dziecko reagowało rozdrażnieniem.

Gość gość
Kofeina nie szkodzi dziecku:) No chyba,ze jest w nadmiarze to juz inna sprawa.Jedna slaba kawa dziennie nie szkodzi.Ja mam niskie cisnienie i rano pije kawke, czasem cole.

Gość umiumi
Kobiety, jeśli chcecie się napić kawy, to pijcie normalną mieloną kawę zaparzaną czy w ekspresie czy po turecku, a nie tą rozpuszczalną sztucznotę. Poczytajcie trochę o tym jak tzw. kawa rozpuszczalna jest produkowana. Filizanka zwykłej herbaty da Wam większego kopa, niż ten sztuczny roztwór kawopodobny.

Gość gość
Ja pilam jedna z mlekiem na sniadanie.Nie rozpuszczalna ;)

Gość gość
Bedac w ciazy, a potem karmiac piersia pilam kawe - ok 2 tygodniowo i nie mialam zadnych problemow.

Gość gość
Jak masz ochotę to pij. Nie jest to obowiązkowe, ale i nie jest zakazane. Czy ta odpowiedź cię zadowala?

Gość gość
ja piłam 1-2 dziennie , czasami co drugi dzień i żyje :) dziecko też :)

Gość gość
Słabą, spokojnie możesz pić. Ja przez całą ciąże piłam jedną dziennie, naturalną z mlekiem.

Gość gość
co za pytanie? jak najbardziej powinnaś pić kawę, powinnaś też podkreślam POWINNAŚ palić papierosy, pić alkohol i ćpać :/ debilka... a reszta jeszcze gorsza bo piszą że to ok.... biedne dzieciątko w twoim brzuchu

Gość gość
Nieswtety,jak juz uzywasz tego slowa wyzej,to popatrz sie w lustro ....

Zdecydowanie powinnaś unikać nadmiaru kawy, ale z drugiej strony jeżeli przed ciążą piłaś ją notorycznie, to jest to sytuacja jak w przypadku uzależnień - nie możesz produktu odstawić natychmiastowo, bo Twój organizm może doznać szoku na 'brak' ale stopniowo powinnaś odsuwać swoje przyzwyczajenie i ograniczać jego ilość. http://pierwszekroki.czasdzieci.pl/ zaglądnij i popytaj, może ktoś, coś jeszcze doradzi :)

Gość gość
Rozbawiła mnie osoba która stwierdziła, że POWINNAŚ jeszcze pić i ćpać może zapytajcie sie lekarze przed wyciąganiem takich teorii? Mój stwierdził, że kawa nie zaszkodzi to chyba ma jakieś pojęcie co? Nie był by ordynatorem gdyby jego wiedza była zerowa. Oczywiście powiedział, że mam nie przesadzać ale ja nigdy nie piłam 5 kaw dziennie tylko góra 2 i w ciąży też piłam ok 1-2 dziennie (2 rzadko ze względu na zgagę po kawie)

meown a kto tu pisze o nadmiarze? w nadmiarze WSZYSTKO szkodzi, nawet nie będąc w ciąży. Kafeteriuszki moje histeryczne, po kiego taka skrajność? A ja swoje napisałam jak wpływała na mnie codzienna dawka kofeiny, pozytywnie, ponieważ pobudzała, nie byłam neptyczna ani spala ,kopniak na dzień dobry z samego rana swoją role spełniał należycie :)

Gość gość
zależy ja mam zwykle ciśnienie nie przekraczające 60-90 więc mi lekarz nawet kazał, ale nie pijam bo nie lubię

Gość gość
piję 1 dziennie, lekarz zezwolił, bo pytałam i już