Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZorientowanaNaZycie

Rada dla dziewczyn w zwiazkach

Polecane posty

Gość ZorientowanaNaZycie

Proszę nie zwracajcie uwagi na słowa, tylko na czyny! Jak was traktuje, nie tylko jak jestescie sami, ale przy znajomych. Czy zabiera na uroczystości rodzinne, czy komplementuje, czy wie jak sie zachować przy innych ludziach aby Ci nie było przykro. Nie myśli tylko o sobie, a jeżeli tak i mu to wypomnisz, to przyzna się do błędu, a nie robi z siebie idioty. Czy robiąc jakieś małe rzeczy dla siebie, pamięta o Tobie? Np. idzie po kanapki i pyta czy chcesz, czy jak juz sobie zrobi, to dopiero idąc z talerzem pyta czy chcesz. To jest diametralna różnica, po drugi sposób mówi o tym, iż on wie, że powinien pamiętać o Tobie, ale mu się nie chce robić dodatkowych kanapek, więc z grzecznosci proponuje swoje, liczac ze odmówisz! Czy obdarowuje Cie drobnymi prezentami, np. w postaci czekolady, piwkiem, za ktorym przepadasz, a on akurat brał w sklepie coś dla siebie! Czy przytula i prawi komplementy. Czy przyprowadza/odprowadza do pracy, kiedy konczysz pozno? Czy jadąc na wycieczkę jestescie zgrani i dopasowani? Czy slucha uwaznie co do niego mówisz i to o co prosisz, nie musisz mówic po kilka razy, wystarczy, ze powiesz raz, a jezeli mu zalezy, to wezmie to pod uwagę. Nie chodzi tu o zakazy, bo kazdy czlowiek jest wolny. To są dobre rady, własnie rozpadl sie moj kilkuletni zwiazek, na ktorym to wszystko oparłam i wszystko to mialo znaczenie. Ja odeszłam, nie mogłam juz dłuzej.... Pozdrawiam!

Gość tristan345
Ale do kogo to napisałaś?

Gość ZorientowanaNaZycie
do wszystkich dziewczyn w zwiazkach, ktore mysla powaznie o partnerach aby nie byly zaslepione miloscia, tak jak ja bylam

Gość tristan345
A ty bys posłuchała takiej rady jak twoja, kiedy sama byłaś w tym związku? Zakochana i zaślepiona?

Gość ZorientowanaNaZycie
Tak, tylko niestety wychowywalam sie sama i nie mial kto doradzić. Apeluje w szczegolnosci do nastolatek, bo to one sa najbardziej narażone na samolubnych samców!

Gość tristan345
Skoro jak piszesz zakochanie zaślepia, to jak mogą do takiej osoby dotrzeć jakieś sensowne rady? Przecież zakochana osoba jest zaślepiona właśnei na rzeczywistość. Po pierwsze, napisałaś rady sensowne, ale one tylko dotrą do osób w takiej sytuacji jak twoja, czyli osób które włąsnie uwolniły się od związku z egoistą. Po drugie czy osobiście znasz parę w któej mężczyna by spełniał te wszystkie kryteria?

Gość gość
Tristan, ja miałam takiego faceta

Gość gość
ja mam takiego. Owszem zdarza się mu o czymś zapomnieć albo mieć zły dzień czy coś innego. Ale tak mój jest taki

Gość tristan345
"Tristan, ja miałam takiego faceta " To czemuś taki "skarb" wypuściła z rąk?

niegłupie, zwłaszcza jeśli chodzi o dziewczyny, które jeszcze nie mają doświadczenia w związkach. | ze swojej strony dorzuciłabym jeszcze, żeby zwracać uwagę na symptomy uzależnień, które pojawiają się dopiero z czasem. to też ważna sprawa.

Gość ZorientowanaNaZycie
tristan co sie tak wypytujesz? posluchalabym rzeczowych rad, takie jak te, ale nikt ich nie udzielał. wiecej nie odpisuje na twoje glupie pytania. PS tak mam takiego faceta aktualnie i widze roznice.

Gość tristan345
Zorientowana Na Zycie: normalnei pytam w ty wpadłas w złość. Jakiś czuły punkt chyba dotknąłem, jakiś wstydliwy.

Gość gość
kobiety dziś lecą na złych a nawet jeszcze gorszych facetów więc z rady mało, która skorzysta.

Gość gość
chyba jdnak nie wszystkie wiedza!

Gość gość
Małolaty już tak mają :D

Gość gość
No właśnie,nie lubię facetów którzy rozgrywają gentelmenów tylko wtedy kiedy są w towarzystwie innych ludzi,a tak naprawdę gdy nikt nie widzi to hulaj dusza!

Gość gość
Mój miał tak, ze przy innych był najczulszy, a jak bylismy sami, to mnie olewał...

Gość gość
a jakze! zupenie sie zfadzam! ale jeszcze...taki ubior na codzien najbardziej ich kreci i na 100% na serio mam znakomite wyniki jak tak zaczelam no i sie bez przerwy zakoc***a to fakt nie wiezrysz to ubierz sie tak choc raz i zobacz rekacje facetow zupelnie beda wariowac na twoim punkcie : :) http://www.youtube.com/watch?v=LlE2iIf-pAk

Gość gość
faceci umieją się maskować tzn. zwłaszcza niektórzy są w tym specjalistami np. typy narcystyczno-psychopatyczne ale czasem kobiety naprawdę nie ą w stanie przewidzieć wszystkiego czasem super jest kilka lat dopóki nie urodzi się dziecko wtedy gościu np. znika ..... pisze o dorosłych ludziach około 40 l. a nie o małolatach ale tak właśnie czasem bywa

Gość kobitkaona
Racja diabeł tkwi w szczegółach. To niby pierdoły, ale mówiące wiele o tym jak postrzega i traktuje was facet.

Gość gość
A teraz najlepsze... proszę o werble; Tacy mężczyźni, empatyczni, słuchający są zawsze samotni. Palanty zgarniają wszystko zostawiając niestrawione resztki :D | Ale na przykładzie autorki tematu wyraźnie widać, że nie ma jak to być kobietą po trzydziestce lub tuż przed kiedy to w popłochu trzeba szukać sobie "normalnego i poważnego". Powodzenia. Z pewnością nie masz nic do zaoferowania.

Gość ZorientowanaNaZycie
Do tego nade mną. Wypraszam sobie! Mój niby był taki empatyczny, ale to tylko maska. Myślał głównie o sobie, a ja byłam zaraz za jego marzeniami wiecznie niespełniającymi się. I hola, hola, mam 23 lata, widocznie moje doświadczenie i intelekt oceniasz na wysoki, to w sumie komplement. Ogólnie to jestes burakiem, który mysli ze pozjadał wszystkie rozumy.

Gość gość
A wypraszaj sobie do woli, gówniaro. Wybrałaś takiego ananasa i po taaakim czasie bycia w związku nagle cię oświeciło. Wyskakujesz z radami które są oczywistością dla każdej myślącej osoby. I tak niczego się nie nauczyłaś. Jak będziesz mieć kisiel w majtkach i motylki w obecności jakiegoś to ta cała twoja pisanina będzie dla ciebie nic nie warta. Sama zobaczysz.

Gość ZorientowanaNaZycie
uj ci w gębę dziadzie, wypad z mojego wątku desperacie

Gość gość
rady o d**e potłuc można bo kobiety lecą na złych facetów szczególnie w młodości z racji bycie niedojrzałą psychicznie co również pokazuje nieumiejętność przyznania się do błędu i powiedzenia "Wybrałam złego faceta" tylko zwalaniu winy na kogoś innego najczęściej na los- taki się trafił. c 2013-10-19 22:39:00 [zgłoś do usunięcia] gość A teraz najlepsze... proszę o werble; Tacy mężczyźni, empatyczni, słuchający są zawsze samotni. Palanty zgarniają wszystko zostawiając niestrawione resztki smiech.gif c I to jest najlepsze w tych całych wypocinach kobiet. Za młodu takich wybierają i tacy faceci są w związkach a później to gadanie, że to Ci źli są wolni :P Daj kobiecie prawo wyboru a skrzywdzi nie tylko siebie ale i innych i jeszcze będzie psioczyć, że on nic nie zrobiła .

Gość gość
a ja tam grzecznie podziękuję za rady - ja małolata. :D

Gość gość K
Jak dziewczyna nie ma poczucia własnej wartości, nie szanowano jej w domu rodzinnym to zadaje się potem z byle kim. Rady jak rady, ja to wiedziałam jak miałam kilkanaście lat. Z czasem doszły inne rzeczy na które zwracam uwagę. Najważniejsze to szanować siebie i swój czas.

Gość gość
Szkoda, że tak późno na to wpadłaś..