Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rak prosze o wsparcie

Polecane posty

Gość gość
19.10.13 [zgłoś do usunięcia] gość A kto cierpi lekarzy??przeciez to dystybutorzy firm farmakologicznych,maja cel robienia kasy na biednych chorych

Gość gość
A ostatnio Adas...psychol który"leczy"raka kocim pazurem i soda oczyszczoną

Gość gość
Proszę (o ile potraficie czytać ze zrozumieniem) Prawie wszystkie nowotwory mają podłoże genowe. Zanim choroba się rozwinie, musi dojść do uszkodzenia konkretnego genu. Defekt genetyczny sprawia, że komórki zaczynają się niekontrolowanie mnożyć i nie uruchamia się mechanizm powstrzymujący ten rozwój. Nie oznacza to jednak, ze złe geny mogą znajdować się tylko w materiale genetycznym odziedziczonym po przodkach. Bywa, że zostają uszkodzone w wyniku np. palenia papierosów czy wdychania trujących oparów (rak płuc) lub też zbyt częstego jedzenia czerwonego mięsa (rak jelita grubego). Ryzyko zachorowania u osób do 30. roku życia wynosi 0,5 proc. Potem – do 65. roku życia – wzrasta ono do 12 proc., a w jeszcze starszym wieku sięga 23 proc. Tzw. życiowe ryzyko rozwoju choroby nowotworowej u wszystkich ludzi, niezależnie od rodzinnych obciążeń, oceniane jest na 33 proc. Natomiast o dziedzicznych uwarunkowaniach można mówić w ok. 5 proc. wszystkich raków. http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/nowotwory/rak-i-geny-sprawdz-czy-jestes-w-grupie-ryzyka-jesli-ktos-z-twojej-rodziny-mial-nowotwor_38073.html

Gość gość
Na forum raka jelita grubego go znajdziecie...

Gość gość
19.10.13 [zgłoś do usunięcia] gość gość Choroby sa dziedziczne, szczególnie rak jesli ktos twierdzi ze nie to jest niedouczonym debilem. Ale z kim tu o tym dyskutować? Kafeteria jest mądrzejsza od naukowych publikacji No juz takiech naiwynych ludzi to nie widziałem,jakich naukowych publikacji,za kase kazdy naukowiec napisze wszystko,wez Ty sie ogarnij,w jakim Ty swiecie zyjesz???Normalnie ciemnogród,jak ludzie daja sie oszukiwac :(

Gość gość
to ty naprawdę nie wierzysz że rak jest niedziedziczny?

Gość gość
kto twierdzi że rak jest niedziedziczny jest niedouczonym debile.

Gość gość
19.10.13 [zgłoś do usunięcia] gość Bo ja wiem,ze zadna choroba i nawet rak nie jest dziedziczny i nie jest to wiara ale fakt

Gość gość
19.10.13 [zgłoś do usunięcia] gość gość Choroby sa dziedziczne, szczególnie rak jesli ktos twierdzi ze nie to jest niedouczonym debilem. Ale z kim tu o tym dyskutować? Kafeteria jest mądrzejsza od naukowych publikacji No juz takiech naiwynych ludzi to nie widziałem,jakich naukowych publikacji,za kase kazdy naukowiec napisze wszystko,wez Ty sie ogarnij,w jakim Ty swiecie zyjesz???Normalnie ciemnogród,jak ludzie daja sie oszukiwac smutas.gif x x Nie, wbrew tym publikacjom i wiedzy mojego lekarza uwierzę komuś z kafeterii :) Naprawdę, Twoja opinia na mój temat mnie kompletnie nie interesuje. A przypadek A. Jolie to także czyjś wymysł. Żegnam.

Gość gość
Bioenergoterapeuta Adaś znów żeruje na forum.Poczytajcie to samo pisze na swoim forum z tą jego lecznicza korą z wilka

Gość gość
Kto twierdzi ,ze rak jest dziedziczny jest naiwnym debilem

Gość gość
gość Kto twierdzi ,ze rak jest dziedziczny jest naiwnym debilem x Czytaj ze zrozumieniem. Nie rak jest dziedziczny, tylko niektóre nowotwory mają uwarunkowania genetyczne. I to sprawdza się w poradniach, czy ryzyko zachorowania jest większe. x Zrozumiałeś? Jeśli nie, to już tak pozostanie.

Gość gość
gość 19.10.13 [zgłoś do usunięcia] A to sobie zegnaj naiwniaku,zegnaj,co mnie ty obchodzisz w co wierzysz,mozesz i wierzyc i w garbate aniołki,:Dmasajra ciemnogród normalnie :(

Gość gość
To wymysł lekarzy ,jedynie ja moge wyleczyc zapraszam na swoje forum bioenergoterapetów.Lakaże to kasy szukają a nie ja!

Gość gość
19.10.13 [zgłoś do usunięcia] gość Jakie uwarunkowania genetyczne,co Ty pleciesz??kiedys raka nie było wiec co Ty pleciesz,skad wiec dzis go tyle????

Gość gość
Bo nie piją wilkakory i tomaseto

Gość gość
Z kim ja rozmawiam? z bioenergoterapeutą? Poczytaj literaturę, tam jest odpowiedź.

Gość gość
Prosiłam tylko o wsparcie a nie rozwijanie kłótni na temat genetyki.

Gość gość
19.10.13 [zgłoś do usunięcia] gość A kiedys pili wikakore????Ty nawet nie wiesz o czym piszesz,wikakory sie nie pije jak juz

Gość gość
Jak uwieżysz to zrozumiesz ze medycyna niekonwencjonalna jest najlepsza!

Gość gość
19.10.13 [zgłoś do usunięcia] gość Z kim ja rozmawiam? z bioenergoterapeutą? Poczytaj literaturę, tam jest odpowiedź. Kiedys babcia usiadłą na ławce bo tam pisało h*j Ci w d**e,ale zawiodłą sie i niestety juz pisanemu nie wierzy :D

Gość gość
Soda tez jest dobra i srebro tylko tzeba zgodnie z przepisem urzywać!

Gość gość
Duzo rzeczy jest dobrych,zalezy dla kogo i na co,a Ty nie badz taka cyniczna

Gość gość
Jeszcze swieczki hipi polecam sa bardzo skuteczne

Gość gość
polecasz to polecaj,nikt Ci nie broni Capie

Gość gość
oprócz tego lewatywy z terapia Gersona

Gość gość
Adaś daj spokój idz leczyc gdzie indziej,tu kasy nie zarobisz nieuku

Gość gość
No ale za to Ty głupio piszesz,!!!