Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KingaStefankaFanka

Spacery z niemowlakami pytanie

Polecane posty

Niedawno spotkałam koleżankę z niemowlakiem i rozmawiałyśmy sobie :) i coś mnie zdziwiło w tym co powiedziała, dotyczy to spacerów...jestem ciekawa czy wy też tak uważacie :) Chodzi o to, że koleżanka widząc że niemowlak zasypia zaczęła sie zbierać do domu bo dziecko śpi i trzeba wracać...i w ogóle żaliła sie że to bez sensu taki spacer jak dziecko śpi...z jej wypowiedzi wynikało że kiedy dziecko zasypia należy wracać do domu...nie wiem po co :p czy szkoda jej czasu kiedy dziecko śpi...czy moze nie powinno spać na dworze i w ogóle :) Dla mnie to dziwne bo kiedy szłam na dłuuugi spacer w ogóle było dla mnie bez różnicy czy niemowlak śpi czy nie śpi :) pewnie jestem dziwna :D

Gość gość
no jesteś dziwna ,ale masz mega problem z d**y wyciągnięty ,przecież to sprawa jest tej dziewczyny jak spędza czas z dzieckiem i jak uważa że dziecko ma spać w dom bo bez sensu być na spacerze to jej sprawa ,życia swojego nie masz że w niedzielny poranek tym sobie głowę zawracasz .

Gość minijul
moja dwu tygodniowa córeczka zazwyczaj zasypia w wózku jak jedzie, jak się zatrzymuje to się budzi i płacze. Nie widzę sensu wracania do domu żeby dziecko spało w łóżeczku. Ale moja teściowa ma zasadę że dziecko krzywo śpi i musi leżeć w łóżeczku. Gdyby widziała jak teraz śpi moja córeczka na mojej poduszce, albo pół nocy śpi na moim brzuchu powykręcana to by była jazda :D

Gość gość
Jak moja córka była mniejsza w sensie, że nie chodziła i miała więcej niz jedną drzemke w ciągu dnia to spała na spacerze. Teraz śpi tylko raz w ciągu dnia (ma 14mc) i jak idziemy na spacer to początkowo biega gdzie chce a później jak widzę, ze zasypia w wózku to zabieram ją do domu i kłade do łózeczka. Powodów jest kilka raz, że w łóżeczku śpi dłużej, dwa jak śpi to mogę coś w domu zrobić albo choć sobie poćwiczyć, co robię raz dziennie a wieczorem jak mała zaśnie to nie zawsze mi się chce:) Może inaczej było by gdybym wychodziła z nią tylko raz ale z reguły wychodzimy dwa razy dziennie, po południu również aby mała wyszalała się przed nocnym snem::)

Gość gość
Mój miesięczniak za każdy razem zasypia na spacerze (nawet jeśli godzinę wcześniej obudził się w domu). W niczym to nie przeszkadza, spacerujemy tak sobie codziennie po 2 godziny, a jak wracamy do domu to przeważnie jeszcze sobie śpi w wózku (odpinam mu tylko kombinezon i otwieram okno w pokoju, żeby się nie zgrzał). Przecież to samo zdrowie, tak czy siak wdycha świeże powietrze!

Gość gość
No dziwne, ale w sumie dlaczego nie spytałaś koleżanki o co jej chodzi? Dlaczego tak ucieka? Miała byś odpowiedź od razu;)