Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lycka0510

Czy wasze dzieci są lubiane w szkole

Polecane posty

Gość Lycka0510

Mam 13-letnią córkę. Do tej pory wydawało mi się, że wychowuję ją normalnie. W podstawówce było ok. Miała koleżanki, wychodziła z nimi często po szkole. Problem zaczął się, gdy poszła do gimnazjum. Myślałam, że będzie miała "normalne koleżanki". Odbieram ją ze szkoły, bo mieszkamy trochę daleko i co widzę. Całujące się 13-14-latki, wypudrowane więcej ode mnie, w grzyweczkach i podartych spodniach. No co to ma być? Moja córka się z nimi nie koleguje. Gdy zapytałam dlaczego powiedziała "bo to są szmaty". Nie dziwię się jej. Tymi dziećmi rodzice się chyba nie interesują, bo tylko ciuchy, imprezy im w głowach... Może jestem dziwna, ale ja NIGDY nie pozwoliłabym robić z córki suki...

Gość gość
Dzieci to nasze lustra :-) Też czasem myślę, że rodzice zbyt swobodnie wychowują swoje pociechy. Ale to sie zaczyna już w wieku zaledwie 3-4 lat! Kiedyś tłumacze córce "przechodzimy tylko na zielonym światełku; czerwone oznacza stój czekaj". Tymczasem po skończonym moim wywodzie - pędzi kobieta na czerwonym. Ile ludzi stało na przejściu tyle ryknęło śmiechem - diabli wzięli cały mój wywód:-) Takich przykładów mam jeszcze kilka. Typu matka z dzieckiem i...dziecko rzuca papier na trawę, a matka zero reakcji! A co na fakt, że 5-6 latki maja wymalowane paznokcie? Dla mnie to przesada! Teraz "zje" mnie pół forum, ale to mi akurat nie robi różnicy - ja wiem swoje!

Gość gość
naucz najpierw swoje dziecko odpowiedniego slownictwa a potem krytykuj innych.

Gość gość
moja córka ma 14 lat, nie maluje się, nie farbuje włosów, ubiera się sportowo, ma koleżanki które są jej przeciwieństwem i takie jak ona czyli wyluzowane w ubieraniu i stylu dogaduje i przyjaźni się ze wszystkimi, czasem pytam czemu te jej koleżanki się tak malują i czemu ona tego nie robi, mówi ze one to lubia a jej to niepotrzebne dla niej te koleżanki nie są sukami tylko kumpelami z innym stylem ma wiele koleżanek, aż czasem mam tego dosyć bo wiecznie ktoś dzwoni czy smsuje a w weekend wiecznie z kimś się spotyka więc problem o którym piszesz jest raczej w Twojej córce, może ona im zadrości bo wie że nie może się malować czy wystroić a tego potrzebuje