Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antykoncepcja

Polecane posty

Gość gość

witam mam taki problem, otoz dwa miesiace temu urodzilam coreczke i chcialabym zaczac ponownie wspolzyc. jaka antykoncepcje moge zastosowac jesli karmie piersia i nie mam miesiaczki ?? tabletki raczej odpadaja bo je uzywa sie 28 dni a pozniej sie odstawia ale jak ja bym to miala zrobic skoro nie mam miesiaczki. mam nadzieje ze ktos udzieli mi dobrej rady

Gość gość
powinnas pójść do ginekologa i to on dobierze Ci najlepszą metode antykoncepcji, to że karmisz piersia nie oznacza, że miesiączka nie pojawi się lada chwila

Gość gość
ja karmie piersią już 8 mc, po 2 mc-ach od narodzin, lekarka przepisała mi tabletki Azalia, one właśnie sa dla karmiących, nie robi się przy nich zadnej przerwy

Gość gość
zaczęłam współzyc 3 tyg po porodzie, po 6 tyg poszłam na wizyte do gin, przepisał Azalie, bo karmie

Gość gość
Karmiąc piersią też ma się potrzeby swoje i męża.Dlatego trzeba pójść do gina i on dobierze antykoncepcje.

Gość gość
jedno nie wyklucza drugiego. jak koezanki powyzej napisaly, spytaj lekarza o antykoncepcji przy karmieniu piersia. ja krotko karmilam corke, wiec tego problemu nie mialam, antykoncepcje zaczelam brac od peirwzej wizyty po porodzie, dodatkowo gin przepisal mi probiotyk, bo mowi, ze i do antykoncepcji i po porodzie trzeba zadbac o "dobre bakterie"

Gość gość
ja tak jak wyżej na pierwszej wizycie po porodzie dostałam Azalie, podobno sa jeszcze jedne tabletki dla karmiących niestety nie znam nazwy. Czuje się dobrze, zadnych skutków ubocznych, karmie już 8 mc, jedyny minus ze trzeba zażywać codziennie o tej samej godzinie, nie robi się tygodniowej przerwy, nie miałam okresu, ani plamień

Gość gość
Wydaje mi się, ze najlepsze będą prezerwatywy... do tego żel plemnikobójczy np contragel. Jakoś nie wyobrażam sobie brać tabletek podczas karmienia