Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile czasu po zatrudnieniu na oplacenie ubez zdrowotnego

Polecane posty

Gość gość

Ile czasu ma pracodawca na oplacenie ubez zdrowtnego?chodzi mi o to czy jak pracuje tydzien to mam juz ubezp.zdrowotne?

Gość gość
Terminy rozliczania i opłacania składek Składki na ubezpieczenia społeczne, ubezpieczenie zdrowotne oraz na fundusze pozaubezpieczeniowe (Fundusz Pracy i Fundusz Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych) za dany miesiąc kalendarzowy należy rozliczać i opłacać w następujących terminach: •do 5. dnia następnego miesiąca - jednostki budżetowe i samorządowe zakłady budżetowe, •do 10. dnia następnego miesiąca - osoby fizyczne opłacające składkę wyłącznie za siebie, •do 15. dnia następnego miesiąca - pozostali płatnicy.

Gość gość
Chodzi mi o to czy jesli pracuje od 10 a dzis jest 22 to mam juz to ubezp?Czy dopiero ok 15 listopada bede ubezpieczona??? Prosze o konkretna odp.dzieki

Gość gość
podlegasz ubezpieczeniu od pierwszego dnia zatrudnienia :)

Gość gość
Pracodawca miał obowiązek zgłoszenia Cię do ubezpieczenia zdrowotnego. Składki opłaci w obowiązujących go terminach czyli do piętnastego następnego miesiąca do tego czasu przekaże też do ZUS Deklaracje rozliczeniowe. :)

Gość gość
Prosze wytlumaczcie mi to tak na chlopski rozum...nie moglam isc do lekarza bo okazalo sie ze nie maja jeszcze mojej skladki to nie wiem od kiedy bede mogla normalnie isc do lekarza?w przychodni mowia ze nie mam ubez.zdrowotnego to jak to jest??????dziekuje za odp

Gość gość
w ewuś powinnaś już być, jeśli cię zglosił do ubezpieczenia. ZUS ZUA wez z pracy, to taki papier z datą zgłoszenia do ubezpieczeń. ps.Nie dziękuj.