Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariusz maćkowiak

Na jaki stopień grupy inwalidzkiej mogę liczyć

Polecane posty

Gość mariusz maćkowiak

? 1. Wypadek drogowy a). Był złamany obojczyk b). Była pęknięta miednica 2.Problemy ze wzrokiem 3.Problemy ze słuchem 4.Problemy z wymową Zaświadczenie od: - chirurga - logopedy - laryngologa - okulisty - psychologa Dzisiaj będę pisał podanie. Potem będę pewnie wezwany na komisję, nie wiem tylko na co powinienem liczyć na 2 czy 3?

Gość gość
teraz już nie ma grup jest stopień niepełnosprawności, a dokładnie jest ich trzy : znaczny, umiarkowany i lekki jeżeli potrafisz sam załatwiać sprawy nie potrzebujesz pomocy przy jedzeniu, ubieraniu się i chodzeniu to dostaniesz stopień umiarkowany nie trzeba pisać podania dostaniesz wniosek do wypełnienia i zaświadczenia lekarskie u nas te dokumenty otrzymuję się w Powiatowym Zespole ds. Orzekania o Niepełnosprawności

Gość gość
Na żadne. Ja nie mogę w znacznym stopniu ruszać ręką, ale inwalidztwa mi nie przyznali, bo k***a nie :O

Gość mariusz maćkowiak
A jesteś pewna że lekarz popisał ci dobrze dokumentację? Może nie??? Poza tym powinnaś postarać się jeszcze o rentę socjalną.

Gość gość
idz jeszcze raz do innych lekarzy, szczegolnie dobrze jakby po badaniu wyszlo ze jeszcze gorzej u Ciebie ze wzrokiem to moze sie uda wiecej... wiesz o co chodzi