Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Potrzebna rada 1100

kiedy poprawa po antybiotyku angina

Polecane posty

Gość Potrzebna rada 1100

Witam, Dwa tygodnie temu zdiagnozowano u mnie zapalenie oskrzeli. Obeszło się bez antybiotyku. Przeleżałam tydzień w łóżku. Po tym czasie musiałam wrócić do pracy. Wczoraj podczas mycia zębów zauważyłam, że na migdałach pojawiła się ropa. Od zawsze mam problemy z anginami więc reakcja była błyskawiczna. Pojechałam do szpitala - angina ropna. Dostałam antybiotyk Zinnat 500. Nie mam żadnych objawów poza ropą. Nie boli mnie gardło, nie mam gorączki, może delikatne osłabienie. Kiedy ropa powinna zejść? Niestety nie mogę sobie pozwolić na kolejne L4 :( Z góry dziękuję za te rzetelne informacje

Gość gość
Angina ropna bez żadnego bólu gardła, bez powiększenia węzłów chłonnych, lub innych objawów anginowych? Hmmm... ok, nie kwestionuję diagnozy lekarza, ale na twoim miejscu chyba udałbym się po diagnozę w inne miejsce.

Gość Potrzebna rada 1100
Też jest to dla mnie dziwne. Lekarka stwierdziła, że to konsekwencja przebytego zapalenia oskrzeli. Do innego lekarza z przyjemnością bym się wybrała ale mam jutro zagraniczny wyjazd służbowy i nie mogę tego przełożyć. Mój organizm lubi płatać mi figle więc i "bezobjawowa" angina nie jest zaskoczeniem. Nurtuje mnie jednak pytanie, kiedy te czopy ropne powinny zejść?

Gość Potrzebna rada 1100
??

najprawdopodobniej nie masz anginy masz po prostu czopy ropne na migdałkach, niestety występuj one dość często i ciężko sie ich pozbyć

Gość Potrzebna rada 1100
Dziękuję za odpowiedź. W takim razie jeszcze nie muszę się martwić :) Właśnie dowcip polega a tym, że jest to typowa ropa anginowa :( czopy znam bo przyznaje się bez bicia do ich częstego usuwania patyczkami do uszu. Mam dość patologiczne migdały ale nie kwalifikujące się jeszcze do wycięcia. Ta ropa, która jest obecnie jest na obu migdałach, jest jej dużo i nie da się jej usunąć.

poczytaj sobie w internecie o ludziach którzy notorycznie mają czopy ropne bez objawów chorobowych. Bez objawów to NIE JEST ANGINA ROPNA:) Antybiotyk może zlikwidować te czopy, ale nie ma 100% pewności, że tak się stanie

Gość gość
zinnat jest super 3 dni i zdrowa

Gość Potrzebna rada 1100
Dziękuję za odpowiedzi. Jeśli chodzi o kulki to znam ten problem, niestety. Od dziecka walczę z patologicznymi migdałkami. Co do antybiotyku Zinnat to czytałam bardzo różne opinie. Mojej mamie nie pomógł więc ten wpis bardzo podniósł mnie na duchu - dzięki ;)

to czy Ci pomoże czy nie zależy od bakterii, która powoduje powstawanie białych kulek:) więc jednemu pomoże innemu nie