Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

refundacja bebilon pepti

Polecane posty

Gość gość

Jakie trzeba spelnic warunki zeby ja dostac?

Gość gość
uczulenie na krowie mleko

Gość gość
Teoretycznie to co pisaly koleżanki ale ze u dziecka do 3 m nie mozna wykonać badan na Ig to wystarczy podejrzenie nietolerancji jak masz dobrego pediatre to ci przepisze a jak trzesacego d**e przed nfz to nie

Gość gość
moja piła nutramigen ale mieliśmy od gastrologa zalecenie, wypisał nam zaświadczenie dla pediatry i potem bez problemu wypisywała nam mleko. Jak mi zostało 10 opakowań to zaniosłam do przychodni żeby komuś dała lekarka bo szkoda mi było wyrzucić.

Gość gość
Dziecko jest starsze,ma 7 miesiecy. Dopiero od niedawna pije pepti bo tylko to mleko mu sluzy. Przez 4 miesiace szukalismy odpowiedniej mieszanki. I sie zastanawialam czy jest mozliwosc refundacji,a z tego co widze to chyba nie tak prosto.

Gość gość
musisz mieć skierowanie - od gastrologa lub alergologa, neonatologa. Moja piła też nutramigen Lgg i tu po refundacji płaciłam ponad 40 zł za puszke 400 gr. A miało 1 m-c więc wiesz ile musiałam wydać. Potem piła nutramigen AA po refundacji 10 zł, bez refundacji 150 zł puszka.

Gość gość
Mój synek też pił i pepti i nutramigen. Nie potrzebowaliśmy żadnego zaświadczenia od jakiegokolwiek lekarza. Pił pepti bo niby mu służyło ale potem wyszła skaza i dostaliśmy receptę na nutramigen.

Gość gość
A jakie badanie robi sie na skaze? Czasami zdarzaly mu sie czerwone poliki,albo taki jakby "liszaj"drobne krosteczki gdzieniegdzie takie plamki. Mial duze zaparcia,przeszly dopiero przy rozszerzaniu diety- ale to i tak kupa raz na dzien czy 2. Byly okropne przelewania w brzuszku,bulgotania az go skrecalo. Ma sucha skore za uszkami,nie duzo ale ma. Na pewno nie sa te objawy takie nasilone ze az rzuca sie w oczy. Ale meczyl sie na zwyklych mlekach a teraz odzywa.