Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przestać pić

Polecane posty

Gość gość

Codziennie obiecuję sobie, że od jutra już nic nie piję, a jak przychodzi wieczór to nie da rady bez kilku piwek, wtedy wszystko wydaje sie łatwiejsze i piękniejsze :(

Gość gość
No ale chcesz przestać,czy tylko tak sobie to piszesz...?

Gość gość
musisz mieci silnom wole po prostu zmniejszyci limit piwek pomalu

Gość gość
a co to : mieci ,zmniejszyci,.....???:O

Gość gość
Chce przestać, wieczorem po piwku mówię sobie, że od jutra zero alkoholu i biorę się za siebie, a jak przychodzi następny wieczór to idę po piwko z myślą, że dzis jeszcze wypiję, a od jutro koniec z tym i tak w kółko :(

Gość gość
no po prostu jedno dziennie rozsimieszylesi mnie naprawde

Gość gość
jesteś mężczyznom czy kobietom ile masz lat?

Gość gość
Nie widzę tu nic śmiesznego:O Jeśli faktycznie chcesz przestać,to poszukaj terapii w Ośrodku leczenia Uzależnień lub Poradni Zdrowia Psychicznego;to może być terapia indywidualna o której nikt poza Tobą i terapeutą nie będzie musiał się dowiedzieć.

Gość gość
a czemu od razu ma szukaci iterapii może sam da rady sobie poradzi a nie od razu niewiadomo co

tez tak mialam... zajmij sie czyms i powiedz sobie, ze jeden w dzien tygodniu bedzie bez piwka. pierwszy wieczor ma sie ochote ale nie jest tak zle, w nastepnym tygodniu bedzie latwiej, potem nawet nie odczujesz. i wtedy mowisz sobie, "ok, od teraz dwa dni w tygodniu". poswiec ten czas na ksiazke czy zalegle pranie, i tak znowu pare tygodni. potem bedzie 3-4 dni i nawet tego nie odczujesz. mowie Ci, to naprawde dosc latwo przychodzi. powodzenia

Gość gość
no po prostu mnie simieszy bo wrzyciu alkoholu nie pilam może kieliszek na weselu ale piwa nigdy

Gość gość
"Niewiadomo co"......?! Autor/autorka pisze że co dzień sobie obiecuje,że już nie wypije a jednak to robi....Nie wiem kim jesteś "gościu" i co wiesz o życiu,ale o problemie alkoholowym chyba niewiele.

Wystarczy nie pić.Piwsko pijesz i to jeszcze wieczorem?! Ffuj jakie to ohydne, a jak śmierdzi! Zajmij sie czymś sensownym,a nie - myślisz o piwie, czy nie masz ciekawszych zajęć oprócz picia?

Gość gość
" Editta Van K 70% ludzi nie umie sobie odmowic czekolady i jakos sie ich nie wysyla na leczenie... " Należę do tych ludzi,którzy nie potrafią sobie odmówić czekolady.....poniekąd.Jeśli mam w portfelu(teoretycznie)ostatnie kilka złotych,to nie ma opcji żebym wydała je na czekoladę zamiast na chleb dla dzieci;człowiek uzależniony od alkoholu na pewnym etapie swojej choroby,już wybierze alkohol zamiast chleba.Mogę zjeść mnóstwo czekolady i w żaden sposób nie spowoduje to u mnie napadu agresji a ludzie uzależnieni od alkoholu często robią krzywdę swoim bliskim lub sobie;jeśli najem się czekolady i usiądę za kierownicą auta,to nie stanę się zagrożeniem dla społeczeństwa,a człowiek po alkoholu-i owszem....:(

chodzi mi o to, ze nie kazda "chec" to od razu uzaleznienie.. czasem ciezko jest nam odmowic sobie naszych malych przyjemnosci, czy to wieczorne piwko czy tabliczka czekolady, nie trzeba od razy przypinac komus latki nalogowca

Gość gość
kup kudzu root i bierz to tylko działa wolno ale skutecznie po 2 tyg poczujesz efekty i miesiacu mozesz rzucić bo po tym jesteś w stanie wypić tylko 2 piwa ja tak mam

Gość gość
no wlasinie tez się z tym zgadzam

Gość gość
Widzisz,Ty piszesz o" łatce nałogowca".Dla mnie nie ma czegoś takiego.Jeśli ktoś chce sobie odmówić alkoholu a nie potrafi,to znaczy że ma problem i dlatego powinien poszukać pomocy u specjalisty;a to jaka będzie diagnoza to już zależy od tego co zostanie powiedziane/stwierdzone tam w gabinecie.To jest poza moimi "kompetencjami".

Gość gość
co to takie tabletki czy co?

Gość gość
kapsułki z wyciągiem rośliny kudzuhttp://www.kudzu.pl/ a ja raz zjadłem cała czekolade i brałem te kapsułki to brechtałem sie z byle czego podobno te kudzu wytwarza dopamine