Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justynaaa123456

KOLKA NIEMOWLĘCA

Polecane posty

Gość justynaaa123456

Co polecacie na kolkę? Czy ktoś stosował SAB SIMPLEX? Jeśli tak to samodzielnie czy łącząc z czymś? Jakie opinie?

Gość gość
U nas skutkował Delicol, suszarka, spacery i kąpiele. Całe szczęście, że córce skończyła się kolka w 7 tygodniu życia. Jeśli Twoje dziecko jest bardzo aktywne i r****iwe to też możesz liczyć na to, że nie będziesz się długo męczyć.

Gość livvy
Espumisan. Podobny skład, ta sama substancja czynna, ale łatwa dostępność, bo są normalnie w aptekach.

Gość justynaaa123456
Delicol też próbowaliśmy, ale chociaż pomógł na kolki to wywołał straszne spięcia u małego i problemy z wypróżnianiem. Jedziemy na Espumisanie i czekamy, aż dojrzeje nam na tyle, że kolki same ustąpią:)

Gość gldfish
Witam serdecznie, mój Mikołaj wyrósł z wieku kolkowego. Praktycznie od 2giego miesiąca podawaliśmy mu Sab Simplex i od tego czasu kolek prawie nie miał. Nie zaobserwowałem żadnych skutków ubocznych. Skończyliśmy podawać w 4 miesiącu. Przy okazji zostały mi 2 opakowania przywiezione z Niemiec z datą ważności 12/2015. Chętnie odsprzedam. 65zł za 2 opakowania + 5zł wysyłka (można osobiście odebrać w Gliwicach). Cena w aptece w Niemczech to ok 9eur/opakowanie. Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę pisać na maila: emd@poczta.onet.pl

Gość mamarobaka
nasz synek potwornie się męczył od drugie tygodnia życia, niestety problemy brzuszkowe przeszły dopiero z czasem, trochę pomagał Infacol (bączuś po nich pierdział z łatwością), jednak bardzo ratowały nas białe szumy - robak natychmiast się przy nich uspokajał i usypiał, uratowało nas to od niejednej nieprzespanej nocy, polecam np suszarkę online.: https://www.youtube.com/watch?v=DZ4YjdPSx7g