Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mowa 2 latka

Polecane posty

Gość gość

jaka jest mowa Waszych 2 latków? mówią dużo? ładnie wyraźnie? moja mówi dużo ..... non stop - potrafi kilka słów złączyc, ale dużo tez mówi niezrozumiale ... albo coś co tylko ja wiem o co chodzi - to normalne ?

moja 2-latka wymawia tylko słowa i to jeszcze nie wyraźnie i sie tym nie przejmuje .. kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie

Gość gość
moja ma 21 miesięcy i mówi kilka słów, resztę po swojemu. Nie mam powodu się jeszcze martwić, córka jest dwu języczna i jest pod ciągłą kontrolą logopedy.

Gość gość
moja ma 21 miesięcy i mówi kilka słów, resztę po swojemu. Nie mam powodu się jeszcze martwić, córka jest dwu języczna i jest pod ciągłą kontrolą logopedy.

Gość gość
to ja autorka ..ja jeszcze nie byłam u logodpedy ...a czemu Twoja jest pod stałą opieką logopedy, skoro dopiero mówi kilka słów ?

Gość gość
bo niektórzy mają jobla pod tym względem i chodzą z półrocznym dziećmi do logopedy ...

Gość gość
są jeszcze jakies mamy 2 latków????

moja w maju skończyła dwa lata i od niedawna łączy wyrazy ale nadal ciężko ją zrozumieć w większości mówi tylko końcówki wyrazów, wykonujecie w domu jakies ćwiczenia z dziećmi aby wyraźniej mówiły? zastanawiam się kiedy wybrac sie do logopedy, mysle ze dam jej czas do końca roku a poźniej wybierzemy sie na kontrole, jako niemowlak miala przyrośniety języczek i miała zabieg

Gość gość
moj ma 2lata i 3msce, mowi coraz wiecej, probuje laczyc dwa wyrazy, np mama chodz, czesto powtarza slowa uslyszane w bajce lub ode mnie, ale bardzo czesto te slowa sa jeszcze niewyrazne, przekrecone, rozumiem je tylko ja lub maz. Ja sie tym nie martwie, poki widze jakies postepy na przestrzeni kilku mscy, to uwazam ze w swoim czasie zacznie 'normalnie' mowic. Oczywiscie jak slysze:'mamo zobacz jaka ladna lopatka' z ust chlopca starszego od mojego o 2msce, to mi szczeka opada, ale coz, trzeba wziac na luz ;)

Gość gość
Mój synek ma 22 miesiace mowi zdaniami. NP. Mamo Jasiu zrobil kupke :) Mamo daj mi pilot . itp. Juz ladnie i wyraznie z tym ze jet kilka slow ktore ciezko zrozumiec ale ogolnie bardzo ladnie mowi. Ma kolege 4 miesiace starszego ktory mowi tylko MAMA daj i tak... wiec to zalezy

Gość gość
moje dziecko chodzi do żłobka, moze to też ma wpływ, jak siedfzi z mamą w domu to więcej się rozmawiam, powoli spokojnie....to jest chyba jedyny minus żłobka, jeżeli chodzi o rozwój dziecka...