Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eklerka23

bóle klatki piersiowej co to moze byc

Polecane posty

Gość eklerka23

czesc. mam pewien problem z którym borykam się od lipca tego roku.. zaczelo sie tak: w lipcu bylam w górach i po powrocie po 2 tygodniach dostalam 3 napady (wieczorne) bóli zamostkowych razem z napadami dusznosci. wyglada to tak ze boli mnie w klatce piersiowej , pod łopatka, cieżk mi jest oddychac i przez t nie moge spac. ide spac dopeiro jak wezme tabletki przeciwbolowe. teraz napady mam co kilka dni zawsze wieczorem i po jakims wysilku fizycznym ( jestem fizjoterapeutka i np gdy podzwigam noge pacjenta to wieczorem mam bóle). mialam robione przeswietlenie płuc wszystki wporzadku i ekg serca okazalo sie ze mam przyspieszona akcje serca. zaczynam sie denerwowac tymi bólami bo zaden lekarz nie jest w stanie mi pomoc. boje sie ze to poczatki astmy wysilkowej. jesli ktos ma cos podobnego albo podejrzewa co to moze byc to prosze o podzielenie sie opiniami

Gość Bashmi
A sprawdzałaś kręgosłup? Czasami podobne objawy dają nerwobóle wywołane niewielkim przesunięciem kręgów względem siebie w odcinku piersiowym. Czasami nawet w badaniu ortopedycznym trudno to wychwycić. Ulga przychodzi po zastosowaniu terapii manualnej, ale musisz znaleźć doświadczonego specjalistę, nie takiego, co to skończył kurs weekendowy. Najpierw wzięłabym pod uwagę taką ewentualność. Kolejna z możliwych to robaczyca. Obecność glisty w organizmie daje takie objawy podczas wędrówki larw. Zbadaj sobie kupkę na obecność pasożytów.

nie pomyslałam o kregosłupie. bardzo duzo biegam i najpierw myslalam ze to z przesilenia ze za duzo treningów robie. odstawilam na miesiac bIEGI ALE niestety napady bólu mialam dalej, zapomnialam napisac ze przy napadzie mam taki ból podobny do zgagi. najpeirw myslalam wlasnie ze to zgaga ale bralam tabletki na nią i nie pomagaly. robaczyca to nie moze byc bo objawy sa tylko wtedy kiedy nadziwgam sie pacjenta, albo mojego chrzesniaka jak na rekach ponosze, podejrzewalam neuralgie nerwow miedyzebrowych . wydawalo mi sie ze przez to ze poszlam wtedy w góry , marsz byl intensywny doszlo do podraznienia nerwow miedzyzebrowych. ale neuralgia po jakims czasie powinna ustapic. a ja juz 4 miesiac mam napady.

Gość Bashmi
Kto Ci powiedział, że neuralgia powinna ustąpić? Ona czasem ustępuje, ale zaraz potem wraca ze zdwojoną siłą. To paskudne choróbsko, przysparzające dużo cierpień i niestety przewlekłe i nawrotowe. Jeżeli to neuralgia (przyczyną jest ucisk na nerwy, powodujący ich niedokrwienie, niedotlenienie i w rezultacie stan zapalny), to zasuwaj do kręgarza, a potem na zabieg pijawkowy. Hirudozwiązki zawarte w ślinie pijawek mają silne działanie p/zapalne. Mi wystarczył jeden zabieg, ale czasem trzeba powtórzyć. Pamiętaj, że terapeuta musi być przeszkolony, a pijawki muszą pochodzić z hodowli laboratoryjnej. Zaufaj mi, jeśli to neuralgia, to tylko to Ci pomoże. Inaczej będziesz cierpieć miesiącami.

Gość moongirl
najgorsze jest to, że bóle klatki piersiowej mogą powodować bardzo różne przyczyny, sama miałam różne badania robione m.in. w www.nzozpocztowa.pl i ostatecznie przyczyną okazały się problemy z ... tarczycą

Gość gość
wazne aby sie dobrze zbadac przez specjaliste

Gość gość
ja też mam bóle w klatce piersiowej, już się zapisałam na echo serca do http://www.gabinetusg.com.pl/ mam nadzieję, że to nic poważnego, ale wszyscy mi mówią, że jeżeli bóle są w klatce piersiowej, to nie można zwlekać z badaniami..