Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prowadzenie ciąży wybór lekarza Pytania

Polecane posty

Gość gość

Jestem w ok 5-6 tyg ciąży. Wizytę państwową mam dopiero na piątek. Na jutro umówiłam się prywatnie, żeby stwierdził czy na pewno to ciąża, czy wszystko w porządku. Jednak nie chciałabym do tej p. dr chodzic całą ciąże gdyż chciałabym chodzic do lekarza, który pracuje w szpitalu w którym bede rodziła. Czy więc mogę isc pierwszy raz do tej dr, a potem wybrac inną? Czy mogę wziąc od niej zwolnienie, a potem miec od innego lekarza? Pracuję fizycznie na 3 zmiany i ledwo juz daję radę. Dl a wielu z was mogą to byc głupie pytania jednak ja naprawdę mam mętlik w głowie...

Gość gość
Oczywiście że możesz tylko wziąć zwolnienie a potem iśc do innego lekarza.

Gość gość
jasne że możesz tak zrobić, w każdej chwili możesz zmienić lekarza, tylko nie wiem czy w 6 tyg ciąży wypisze ci juz zwolnienie

Gość gość
Na wizycie państwowej raczej nie licz na zwolnienie, wiesz jacy są lekarze na wizytach o mylącej nazwie "bezpłatnych"

Gość gość
dlatego spróbuję prywatnie. Wiem jacy są lekarze, ale ja pracuję fizycznie, 6-7 dni w tyg, na 3 zmiany, muszę dzwigac, praca mega stresująca. Ciekawe czy lekarz weźmie odpowiedzianosc jak cos się stanie..

Gość gość
ja miałam podobną sytuację, z tym, że to ten sam lekarz. Najpierw poszłam prywatnie, potem na kase chorych do całkiem innych gabinetów. Mam zwolnienie ciążowe od 4tc właśnie poprzez pracę fizyczną.

Gość gość
gość Na wizycie państwowej raczej nie licz na zwolnienie, wiesz jacy są lekarze na wizytach o mylącej nazwie "bezpłatnych" ja bez problemu miałam zwolnienie właśnie od bezpłatnego lekarza... fakt na pierwszej wizycie byłam prywatnie ale tylko na JEDNEJ mówiąc to lekarzowi. Że mam wizytę za 2 tygodnie ale pracuję w firmie x (każdy tą firmę zna w moich okolicach i słynie z tego, że jak kobieta w ciąży pracuje to roni) zwolnienie wypisane bez niczego i miałam super opiekę jak wylądowałam w szpitalu, niektórzy myśleli, że nie dość że chodziłam prywatnie to jeszcze łapówy sypię, a ja byłam prywatnie RAZ potem na NFZ, ale ta lekarka tak traktuje wszystkie pacjentki :]

Gość gość
Moją ciąże prowadzi ta pani doktor: http://gabinetginekologicznybialystok.pl/ Na szczęście wszystko przebiega bez zastrzeżeń, a ja czuje się dobrze, więc pracuję i zwolnienie nie było mi potrzebne.