Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nigdyniepieke

CHLEB WATYKANSKI CZY WYJDZIE JESLI

Polecane posty

Gość nigdyniepieke

tydzien temu dostalam ciasto i przepis na chleb watykanski. nic z nim nie zrobilam i stoi do tej pory. czy wyjdzie jesli zaczne dzis?

moja teściowa robiła PRAWIE wg.przepisu,dała mniej cukru i zero dodatków i był pyszny,może wyjdzie

Gość gość
Jak się nie zepsuło to co dostałaś, to wyjdzie, jest naprawdę smaczny :)

Gość gość
Chleb pochodzi z Watykanu, przynosi szczęście rodzinie. Chleb piecze się raz w życiu i spełnia życzenia. Oddając pozostałe części podaje się przepis. Przed jedzeniem pomyśl życzenie". przecież jest to bałwochwalstwo czyli grzech wiec skutek jest odwrotny przynosi cierpienie i trzeba byc idiota żeby wierzyć mąka i cukier miały siłe sprawcza predzej to bóg jest gwarantem naszego szczescia

Gość gość
moja stara robiła coś przez cały tydzień, goowno, nie do zjedzenia, sama zeżarła do połowy, a resztę kury

Gość gość
a mi się pomyliły dni z dodawaniem produktu i też mi nie wyszedł ,wywaliłam .

Gość gość
spróbowałem tego szamańskiego produktu w smaku przypominał stary naleśnik, aby nie dostać sraczki odpuściłem

Gość A po co w ogóle toto piec
? Walory smakowe tego ciasta są mocno wątpliwe. Ktoś kto napisał, że jest przepyszny to albo nie ma kubków smakowych albo uznał, że coś z Watykanem w nazwie musi byc smaczne :O Jesli chodzi o rzekome przynoszenie szczęscia- wiara w przesady jest zaprzeczeniem wiary chrześcijańskiej, więc co lub kto ma to szczęście przynosić?

Gość gość
ja w takie coś nie wierzę ale u babci jadłam taki chleb i był bardzo dobry :D z czekoladą i orzechami!

Gość gość
Prawda jest taka, że za każdym razem wychodzi delikatnie inny :) Moja rodzinka robiła już go pare razy i bardzo nam smakuje :D Polecam pokroić czekolade, a nie zetrzeć na tarce, wtedy ma się chlebek z kawałkami czekolady :D

Gość gość
Jakie debilki, szok.

Gość gość
przez cały tydzień urwanie jaj było z chlebkiem watykańskim, sąsiadka , stara dewota i radiomaryśka przywlokła się ze słoikiem z jakiś syfem, co za obrzydlistwo, do ust nie wziąłem, bo cały cas ta wredota mi się przypominała.

Gość gość
prawdziwa nazwa to chlebek amiszów a nie watykański

Gość gość
Czy ktoś ma przepis na zakwas? Czytam własnie książkę o miasteczku , gdzie taki chlebek krążył i nabrałam ochoty żeby go upiec...

Gość gość
pieklam dwa razy,raz chleb pozniej dodawalam co dzien dodatki wyszlo bardzo smaczne ciasto

Gość gość
Ja robiłam według przepisu i był pyszny, żałowałam, że oddałam zakwas :P Ale moja znajoma zrobiła później niż "trzeba" i wyszedł :)