Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małaCzarnakocica

mój chłopak przestał mnie kochać bo traktuje mnie jak sługe

Polecane posty

Gość małaCzarnakocica
Mataczz mi chodzi o to zeby jadl obiad ze mna przy stole , a nie mu nosic do lozka , bo on oglada cos w tv , ma zawsze ugotowane , sniadania ma robione , do pracy tez, kolacje tez mu robie , chce zeby swoje brudy zostawial w lazience ,a nie po calym domu pozniej zbieram , chce zeby mi chociaz raz podziekowal za to co robie , a nie .

Gość małaCzarnakocica
Mataczz mam sasiada starej daty ktory nie ma nowoczesnych urzadzen i jakos radzi sobie sam i nie zajmuje mu to duzo czasu

Gość mataczz
jestesmy tak wychowani , to tak sie zachowujemy do tego dochodzi nasza wiara - nie bede jej krytykował , ale porównywał , do drugiej najwiekszej gdzie tam małzenstwo to jest kontrakt !! gdzie mozna sie rozwiesc a nie tak jak u nas ze nie mozna ! mozna uniewaznic małzenstwo , ale rozwiesc nie , tam tak ! tam nawet mozna wziasc slub na jedną noc , by nie popełnic grzechu cudzołóstwa :) itd. tylko prosze o rozwazne przyjecie tego wpisu , bo ja nie pisze tego po to ze tam jest lepiej , pisze to by pokazac ze miliardy ludzi zyją inaczej ! i też trafią do nieba .

Gość mataczz
wiem ze tacy są , wiem , ale jak sama piszesz jest to sasiad , czyli facet , nie młoda kobieta majaca 4 dzieci i gospodarstwo na głowie ....:) i jak sama piszes znie narzeka , wiec dlaczego narzeka kobieta ktora ma jedno diecko ?

Gość mataczz
małaCzarnakocica Mataczz mi chodzi o to zeby jadl obiad ze mna przy stole , a nie mu nosic do lozka , bo on oglada cos w tv , ma zawsze ugotowane , sniadania ma robione , do pracy tez, kolacje tez mu robie , chce zeby swoje brudy zostawial w lazience ,a nie po calym domu pozniej zbieram , chce zeby mi chociaz raz podziekowal za to co robie , a nie . .................................................................................. ty piszesz o konkretnym czymś - ja o całosci , sam nigdy nie jadam sam wole z kobietą przy stole starej daty jestem :) sam tez jak piewswzy jestem to ja gotuję i gdy przyjdzie później bo była po sukienke np. to ma podane pod nos - uwazam to za normalne ! tak ma po prostu byc , i drazni mnie wypisywanie kobiet o ich trudach jak o trudach one nie mają pojęcia , bo raz rodzice im o tym nie opowiadali , dwa same sie tym nie interesują , trzy nie obchodzi ich to bo wszak mamy 21 wiek , wszystko im sie nalezy , bo tak je rodzice wychowali , kazda to ksiezniczka i nikt albo mało kto nie jest godzien ich córki , a jak sie i znajdzie to musi byc zasobny ? oczywiscie to tylko pewna grupa , ale jak dla mnie za liczna , te pozostała jest - istnieje i jest ok :)

Gość małaCzarnakocica
Bo dziecko to calodobowa praca ktora nas kosztuje wysilku fizycznego i psychicznego . Wiem cos o tym bo pomoglam mamie wychowac moja mlodsza siostre , bo moi rodzice sa ciagle w pracy . I powiem ci ze mozesz tego nie rozumiec ale kobiecie jest ciezko wychowac dziecko bez sparcia mezczyzny bynajmniej psychicznego . Mi brakuje mojego faceta , ktory byl dla mnie wspanialy , a tej dziewczynie brakuje wsparcia w mezu

Gość zwolenniczka konkubinatu
no i wychodzi na to, że matacz zgadza się, ze Twój chłopak autorko to osioł :) a w temacie narzekania- kobieta narzeka, bo to jest nienormalne, że mąż siedzi na tyłku i marudzi, ze obiad 10minut później podany. A kobieta w tym czasie nie ogląda TV tylko usypia ich wspólne dziecko. Nie narzeka, ze jej cieżko bo ma dziecko- narzeka, że mąż, ojciec dziecka, jkaby nie patrzeć ukochana osoba, nie ma w sobie krzty empatii. Bo gdyby miał to by sam te cholerne ziemniaki ugotował i razem by zjedli jakby ona skończyła usypiać dziecko. Na tym polega związek, miłość- na myśleniu o drugiej osobie.

Gość małaCzarnakocica
No widzisz jadasz z kobieta , ugotujesz jej, czekasz na nia ,moze ona liczyc na ciebie , a moj facet zapomnij zeby usiadl ze mna jak mu nie przyniose jesc i poloze w kuchni zeby ze mna zjadl to zabierze talerz i idzie do pokoju

Gość mataczz
to napisałem w pierwszym poscie tutaj . teraz tak samo jak po co mezczyznie kobieta , w twoim przypadku mozna napisać i zapytac po co tobie taki mezczyna ? dlatego napisałem , ze lepej by ci było samej .

Gość mataczz
zawsze musi działac i byc widoczna wdziecznosc !! zawsze pewne rzeczy musza wychodzić z serca i byc bezinteresowne !! działac to muzi w obie strony sek w tym , ze czesciej kobiety zą bardziej "życzeniowe " wydaje sie im ze im sie wszystko nalezy ,bo mają np dziecko jedno dziecko to na prawde nie problem !! a jesli nim jest znaczy ze kobieta nie jest przygotowana do maciezynstwa i nie daje sobie rady i znajdzie setkę powodów i bedzie chciała udowodnic , z e jej dziecko jest inne , trudniejsze itd. zawsze taka winy w sobie nie znajdzie .

Gość gość
Tak go nauczylas wiec tak masz. Moze cie i kocha, ale jak zawsze uslugiwalas to sie przyzwyczail. Nie mozesz miec teraz pretensji. Ja uwazam, ze kazdy ma raczki i powinien sobie sam zrobic kanapeczki i sam sobie przyniesc jak cos chce. No ale glupie pdziewczyny nas tak ucza to dlaczego tego nie wykorzystac?

e tam, mnie początkowo to jedno dziecko przerosło- ale my zawsze szczerze rozmawialiśmy, więc mój facet po prostu mi pomógł, wspierał, odciążał. Bo nie chodzi o winę tylko o to, zeby było dobrze. Nawet jeśli czasem trzeba dać coś z siebie więcej niż "norma przewiduje".

Gość gość
O rety, moj ex tak samo sie zmienil jak zamieszkalismy a po 3 latach bylo jesze gorzej wiec odeszlam. Uwierz mi,ze mozna poznac normalnego faceta bo takiego mam i mieszkamy 2 lata razm, on mi w niedziele rano szarlotke z gruszkami piecze a ja wstaje kiedy chce bo w tygodniu ciezko pracuje!!!!

Gość mataczz
no i teraz heja szukac faceta piekacego szarlotkę ciezko pracuję - pojecie wzgledne i twój punk widzenia , nie widziałem jeszcze jak zyje kobiety ciezko pracujacej , to tylko one tak twierdzą .

Jesli nastepnym razem powie zebys mu zrobila cos do jedzenia, to odpowiedz zeby zrobil sobie sam, proste. Nie wpadlas jeszcze na to?

Gość mataczz
tak ? to on jej powie po pieniadze idz do koscioła , albo zarób sobie sama - to nie tedy droga

matacz- no nie bardzo. Autorkę utrzymują rodzice, a nie jej chłopak.

Gość gość
Jestem w szoku,że dziewczyna będąc chora ,nie dostanie od chłopaka tej herbaty i kanapki i jeszcze jemu ma zrobić! Dlaczego się na to godzicie,dziewczyny????Dla mnie to ten chłopak czynami wręcz krzyczy -"NIE KOCHAM CIĘ,JESTEM Z TOBĄ DLA WYGODY" Ja bym wróciła do rodziców i nie robiła z siebie służącej.

Gość mataczz
no tak , zapomniałem o tym :) ale nie kazda utrzymują rodzice , wiec radzenie takie jest troche nie na miejscu . W tym wypadku ja nie rozumiem po co / dlaczego? to tak jak miec w domu psa który raz - niszczy mi meble , dwa - gryzie mnie ! a ja takiego pasa ewentualnego zakopuje w lesie :)

no sorry, ale takiego psa można zawsze wziać na tresurę - nie trzeba go zakopywać w lesie.

Gość gość
nie ma opcji , tresura nie zmienia wszystkiego , uczy , ale nie zmienisz natury

Gość małaCzarnakocica
Dziekuje wszystkim za rady. Postawiłam go przed faktem dokonanyn , byłam spakowana i gotowa wrócić do rodziców , ale zamiast odrazu pojechać postanowiłam mu dać szanse i kazać wybrać zacząć mnie inaczej traktować albo wynosze sie i sie niech nie odzywa . Na szczęście powiedział , że sie zmieni . Jak na razie jest dobrze mam nadzieje , ze tak zostanie . Dziękuje jeszcze raz

Gość gość
ale ty naiwna! a raczej głupia - bo dobrze wiesz, że nic się nie zmieni a ty po prostu nie chcesz odejść! i znowu spadłaś dwa piętra niżej w jego mniemaniu!