Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WSZY

Polecane posty

Gość gość

Witam was mam kontakt z dziecmi w szkole i panuje tam wszawica na szczęście Mnie nie dopadło . Kupiłam dzisiaj w aptece HEDRIN ROZTWÓR 1h myślicie że to może zapobiec ? czy coś innego muszę spróbować

Gość gość
nie nie nie :D nie będę przygarniała tego :P dobrze że Mnie nie dopadły a czekam na inną odpowiedz

Gość gość
to napisz nam, co mamy ci napisać - tak będzie prościej!

Gość gość
czy ten HEDRIN ROZTWÓR 1h moze zapobiec czy ktoś go stosował czy jest dobry

Gość madora 1
Z swego doświadczenia wiem,że farbowanych włosów nie lubią.

Gość gość
włosy farbowałam tydzień temu oby Mnie to dziadostwo nie dopadło ;/ najgorsze jest to że w szkole wiedzą kto je roznosi a nic z tym nie robią tragedia ... a raz w tygodniu jest sprawdzanie dzieciom głów a nigdy nie ma tej dziewczynki co prawdopodobnie roznosi wszy skandal !!

Gość gość
raz w tygodniu jest sprawdzanie dzieciom głów a nigdy nie ma tej dziewczynki co prawdopodobnie roznosi wszy skandal !! xxxxxxxxxxxxxx skoro jej nigdy nie ma to jak roznosi???

Gość gość
nie to że nigdy, nie ma jej wtedy kiedy są dzieciom głowy sprawdzane czyli w piątek były dawane sugestie żeby ktoś jej sprawdził w inny dzień ale na razie mają to gdzieś chyba do póki mojej jakiejś koleżanki nauczycielki to nie dopadnie albo Pani Dyrektor to może w końcu coś z tym zrobią

Gość gość
ja ci powiem sprawdzony sposób "doświadczonej "nauczycielki. Kup płyn na komary i kleszcze z DDT i stosuj, jak na komary,weszki bedą mówić fuj ta to capi tej nie chcemy.Jak mamy w szkole wszawicę to kupuję taki na kleszcze firmy Bros,tani i ma to ddt . i spoko jest.

moja córka to złapała w szkole,a ma długie falowane włosy. Ileż to żona z tym walczyła. Na gnidy ocet. Na wszy. Preparat na muchy. On jest bezwonny dla człowieka. Ale skuteczny.

Gość gość
jedz duzo czosnku, cebuli, szczypioru itd nie jedz cukru, wszy bardzo lubia słodka krew, a nie znosza przypraw, czonsku itd

Gość gość
no jak juz sie złapie to trzeba się ratować,ale ten bros z ddt to powoduje że się wszy nie ładują na taką osobę jednego roku to złapały dzieci przed komunią i tyle co dziewczynką matki włosy na komunie zapuszczały to musiały obciąć,moja się uratowała zbieg okoliczności bo mieszkamy tak że do szkoły córka idzie przez las a w maju te meszki gryzły od rana,to sie rano pryskala tym brosem i wszy też odstraszyło,a potem w aptece mi potwierdzila babka że też to tak samo na wszy działa jak na kleszcze,meszki,komary,tylko musi być z ddt więc ten bros bo off tego nie ma...chyba.

Gość gość
ooo dzięki wypróbuje na pewno no akurat w mojej grupie dzieciaczki nie mają wszów bo Ja pracuje z przedszkolakami ale zawsze któreś może załapie w domu lub na świetlicy.

Gość silentt
Dobrym wynalazkiem według mnie są gumki Cichowsza. Nie rzucają się w oczy, nie są pełne chemii jak różne preparaty na wszy, a widzę po przykładzie swojej córki że działają.

Gość wero1987
Polecam CichoWsza, proste ale skuteczne rozwiązanie na wszy, wpina się te gumki we włosy i gotowe.

Gość gość
Dobrym rozwiązaniem były Cichowsza u nas w domu, skutecznie chronią i przy okazji nikt mi dziecka palcami nie wytyka, bo gumki niczym się od zwykłych nie różnią jeśli chodzi o wygląd.

Gość wolszczakkkk
Zdecydowałam się na Cichowsza czyli gumki ochronne do włosów i póki co faktycznie chronią mi dziecko dobrze.

Gość gość
Radzą sobie z wszami gumki CichoWsza odkad corce je we wlosy zaczelam wpinac odtąt już nasze problemy się skonczyly....w koncu

Gość gość
Mi się sprawdzają, a właściwie mojej córce gumeczki do włosów CichoWsza, polska marka, wystarcza takie opakowanie na kilkanaście tygodni, także człowiek przez dłuższy czas ma święty spokój że nie wydarzy się nic złego

Gość gość
Dla mnie osobiście Cichowsza jest najlepszym rozwiązaniem żeby się jakoś ochronić przed wszami. Wystarczy takie gumki upiąć na głowie tak jak zazwyczaj upina się dziecku fryzurę przed wyjściem do szkoły i tyle. Nie ma tu nakładania jakiś kremów olejków czy innych odżywek we włosy.

Gość gość
perfidna reklama w tym wątku

Gość rytwanka
Też tak myślę, bo stosowaliśmy i nic a parasidose po jednym podejściu pozbył się problemu. Zwykły z apteki.

Gość amanda
Dnia 27.09.2018 o 17:30, Gość gość napisał:

Dla mnie osobiście Cichowsza jest najlepszym rozwiązaniem żeby się jakoś ochronić przed wszami. Wystarczy takie gumki upiąć na głowie tak jak zazwyczaj upina się dziecku fryzurę przed wyjściem do szkoły i tyle. Nie ma tu nakładania jakiś kremów olejków czy innych odżywek we włosy.

To prawda że CichoWsza w przeciwieństwie do innych metod na wszy nie szkodzi, nie podrażnia skóry.