Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fasolka2019

20 tydzień ciąży mocny ból brzucha po lewej stronie

Polecane posty

Gość fasolka2019

Witam. Mam nietypowe pytanie dotyczące sttuacji, która wydarzyła mi się wczoraj. Byłam na usg połówkowym z moim narzeczonym. Na usg wyszlo, że z dzieckiem jest wszystko w porządku, lekarz powiedział, że mam tylko trochę łożysko za bardzo wysunięte do przodu ale niewiele wiec nic nie powinno się dziać. Poza tym wszystko w porządku. Było to koło godziny 16. Koło godziny 19 poszłam z narzeczonym na miasto, i złapał mnie straszny ból po lewej stronie brzucha, takie kłucie, ściskanie, czy nie wiem jak to nazwac. Bolał mnie cały lewy bok. gdy chwilę stanęliśmy, żeby mi przeszło, zaczęłam słabnąć. Kucnęłam przy ścianie jakiegoś budynku i oparłam głowę o narzeczonego. Po jakichś 5 minutach wszystko ustało tylko czułam sie strasznie zmęczona. Dziś idę do lekarza w tej sprawie ale zanim tam pójdę, chciałam zapytać czy może któraś z was tak miala? Jak myślicie mogło się stać coś dziecku? Strasznie się boję i proszę o porady. Z góry dziękuję.

Gość gość
myslę ze tylko lekarz wyjasni ci co się mogło stać i czy z dzieckiem wszystko dobrze

Gość fasolka2019
A jest w ogólę możliwość że dziecko mogło się w coś zaplątać albo sama nie wiem? Bo przez tą sytuację już miałam sen że dziecko mi sie w pępowinę zaplątało i się udusiło :( sama nawet bym na takie coś nie wpadła ale ten sen mnie przeraził

Gość gość
jesli czujesz ruchy to narazie się tak bardzo nie nakręcaj bo to tez nie słuzy ciąży,zawsze istnieje mozliwosć ze dziecko się zaplacze jeśli pępowina jest długa ,ale myslę ze tylko usg Ci to wyjasni, niewiem tylko czy objawy są takie ,cierpliwie poczekaj na wizytę

Gość gość
może po prostu złapała cię kolka, bo za duzo chodzilas? najpierw badanie, wiec spor stresu, a potem dlugi spacer?

Gość fasolka2019
W sumie sama nie wiem czy długi spacer, moze z godzinke spacerowalismy. Sama nie wiem już co myśleć. Czuję ruchy ale takie leciutkie i sama juz nie wiem czy normalnie sie rusza czy nie. W każdym razie ciąglę się boję.

Gość gość
albo jakis nerwobol? skoro czujesz ze maluszek sie rusza to ok, tym bardziej ze to wczesnie, wiec to leciutkie ruchy.poloz sie jak masz mozliwosc odpocznij albo wez nospe - dzis lekarz rozwieje Twoje watpliwosci, ale mysle ze bedzie ok. ewentualnie zleci usg brzcha czy nerek plus jakies badania analityczne,powodzenia:)

Gość gość
najwazniejsze ze idziesz dzis do lekarza- super ze cie odrazu przyjmie :) wiec nie zaniechalas sprawy pamietam tu na kafe jakas mamuske co pisala o bolach i krwawieniu silnym w 20 ktoryms tam tygodniu ciazy i pisala tu zeby rady zasiegnac a do lekarza isc sie wstydzila..... do szpitala tez jechac nie chciala .. nie wiem jak to sie skonczylo ale postawa skrajnie nie odpowiedzialna a ty no coz wyluzuj i szykuj sie do gina lekarz napewno wszystko sprawdzi i pomoze :)

Gość gość
no i oczywiscie napisz co powiedzial lekarz.....czekamy:)

Gość fasolka2019
Byłam niedawno u lekarza. Doktor sprawdził wszystko i stwierdził, że jakieś więzadło mi się poluźniło zbyt mocno dlatego mnie tak bardzo bolało, jakby sytuacja się powtórzyła, mam przyjść znłow, ale teraz nic nie powinno się dziać. Z dzieckiem wszystko jest w porządku i to jest najwarzniejsze :)