Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maanfgia

jaka jest różnica między wkłady a podkłady poporodowe

Polecane posty

Gość mmmm25
chyba żadna, a czemu pytasz?

Gość gość
Wklady to duze podpaski a podklady to takie male maty co podkladasz pod cala pupe i na nich lezysz

Gość Fiorellaaaaaaaaa
wkłady to sa takie duze podpaski a podkłady to są takie maty na łóżko

Gość gość
wklady to te tuze podpachy a'la materace co w majty wkladasz (beznadziejne,nie polecam) a podklady to takie cos a'la przescieradlo - kladziesz na lozko zeby nie ufajdac wyrka krwia (bardzo dobra sprawa polecam)

Gość maanfgia
ok dzieki teraz rozumiem a ile takich podkładów do szpitala wystarczy jak kupię jeden?

Gość Fiorellaaaaaaaaa
kup paczke i wez cala

Gość gość
no co ty ! z reszta jak pupisz w aptece to jest opakowanie a w opakowaniu jest chyna 5 szt ja wykorzystalam cale opakowanie w ciagu 3 dniu pobytu w szpitalu ale ze mnie lecialo jak ze swini

Gość gość
U nas szpital zapewnial podklady. Zalezy jak zakrwawisz. Raczej nie wiecej niz1 dziennie. Za to wkladow musisz miec sporo jakies dwa opakowania po 10sztuk. Pozniej mozesz kupic zwykle podpaski tylko maxi

Gość Fiorellaaaaaaaaa
po porodzie dobrze jest polezec bez bielizny zeby rana sie lepiej goiła i wiadomo ze taki podkład sie zaraz zabrudzi,ja zmienialam czesto.

Gość Fiorellaaaaaaaaa
co do tych podpasek to ja tez ich duzo zuzylam bo rodzilam w lato w te najwieksze upały i co chwile bralam prysznic i zmienialam bo sie zle czulam a po drugie tez dosc mozno krwawiłam.

Gość Fiorellaaaaaaaaa
Ja wam powiem jaka mialam sytuacje w moimk szpitalu,jak lezalam z córka pierwsze godz po poirodzie to niechcacy ubrudzilam jej troche moja krwia ta pieluche w która była zawinieta,powiedzialam to tym połoznym to mi powiedziały-no i co pani zrobiła,ubrudzia dziecko(tak jakbym to zrobila specjalnie) myslicie ze jej to zmieniły,nie do mojego wyjscia po kapieli ja owijały ta zabrudzona:-/

Gość maanfgia
a to przy okazji zapytam jeszcze które majtki siateczkowe lepsze jednorazowe czy wielorazowe i czy wystarczy 6 par?

Gość Fiorellaaaaaaaaa
u mnie w szpitalu wogole nie mozna bylo ich zakladac:-/ale ja to robilam,kupilam jednorazowe

Gość gość
wkłady, to takie wielkie tampony, wkłada się w pochwę, podkłady podkłada się pod wejście do pochwy. Nazwa to tłumaczy logicznie.

Gość gość
Ja osobiście nie polecam żadnych z tych majtek, po dwóch porodach kupiłam i używałam zwykłych bawełnianych tylko luźniejszych/większy rozmiar. Jeżeli już to raczej siateczkowe, są lepiej rozciągliwe i głębsze.

Gość kirrankerr
wkłady wklada sie w pochwę?to nie boli? myslałam, ze normalnie jak podpaskę