Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moge byc w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich, Piszę bo chciałabym się dowiedzieć,czy może być możliwość,że zaszłam w ciąże,kochałam się z chłopakiem w środe 16 października,dzisiaj jest juz 22 i zrobiłam test wyszedł negatywny,ale może za wszybko go zrobiłam bo dzisiaj dopiero szósty dzień jest po stosunku... od jakiś 3 dnia mam bóle albo podbrzusza albo jajników,chciałam zaznaczyć,że kochaliśmy się w moje dni płodne,i bardzo chcemy oboje tego dziecka. Bardzo proszę o odpowiedzi :)

Gość gość
Jak długi masz cykle?W którym dc był sex i kiedy masz mieć miesiączkę?

Gość gość
trysnął Ci do pochwy spermą czy obok? jak tak to tak'

Gość gość
okres mi trwa 5 dni,moje cykle trwaja 30 dni a okres powinnam dostac teraz 4 listopada,ostatnią miałam 5 października

Gość gość
do pochwy. Jak już wyżej wspomniałam chcemy mieć dziecko,dlatego chciałam znać waszą odpowiedz,bo dzisiaj zrobilam test i wyszedl negatywnie a od stosunku minely w sumie 6 dni z dzisiejszym licząc...

Gość gość
kolejna idiotka ... nie mozesz poczytać innych tematów , bo jest ich milion pięćset tu na kafe ???????????????? a poza tym poczekaj do okresu ...

Gość gość
zrob test w dniu spodziewanej miesiaczki...teraz tylko wyrzucasz pieniadze w bloto...

Gość gość
nie mogę jak czytam głupoty dziewcząt, nieraz prawie jeszcze dzieci, nie wiedzą skąd dzieci, nie wiedzą co i jak, jak się zabezpieczać a później pytania w stylu "czy mogę być w ciąży", "czy jestem w ciąży" itd. Po cholerę brać się za coś w czym jest się nieuświadomionym, naiwność, głupota, sprawdzenie??? Żal mi was dziewczyny, że jesteście takie niedouczone i takie naiwne, a tematów tego typu na kaffe tysiące i wciąz te same pytania. Poczytajcie trochę tematów o seksie i konsekwencjach a później bierzcie się za seks i robienie dzieci, masakra

Gość hmmmmmmmhmmm
zrobiłas za wcześnie test, że tam pisze* 6dni od zapłodnienia ale zarodek może np po 6dniach dopiero się zagniezdzac , musisz poczekać do terminu okresu i w tym dniu zrobić test:) powodzenia:) ps. ciążą jest zawsze możliwa jeśli stosunek był w dni płonne:)

Gość gość
Wiem lecz nie wiem czy te testy klamia czy nie,ale zrobilam dzisiaj test i znow wyszedl negatywny od stosunku minelo 8 dni,wczoraj miałam dziwaczne mdlosci i wymioty,a podbrzusze boli mnie juz od 4 dni codziennie... mogę testy jeszcze nie wykazac ciazy?

Gość gość
Naucz się czytać ze zrozumieniem - zrób test w 1 dniu spodziewanej miesiączki, jeśli jej nie dostaniesz. Jeśli wyjdzie negatywny, a okresu nadal nie będzie, to zrób kolejny po kilku dniach. Uprawiałaś seks w 12 dniu cyklu, czyli zapewne w okolicach owulacji. Test może wykryć ciążę najwcześniej (!!!) 10 dni od OWULACJI, a nie od stosunku.

Gość gość
Na teście owszem pisze ze wykrywa juz 6 dniową ciąże itp ale to nieznaczy ze test wykryje ciąże 6 dni po stosunku ale 6 dni po zagnieżdzeniu!!!! Do ciąży nie dochodzi w momencie stosunku!!! Zanim komórka jajowa połaczy sie z plemnikiem,dotrze do macicy i zagnieździ sie mija ok 6-8 dni ( różne źródła różnie podają)i dopiero od tego momentu zaczyna sie produkowac hormon który wykrywają testy. A zeby test wykrył ten hormon w moczu od momentu zagnieżdzenia musi upłynąc conajmniej 6 dni. Czyli test najwczesniej jest sens robic po ok 12 dniach od stosunku a najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki lub po jej terminie.

Gość gość
dzisiaj zauważyłam niewielkie plamienie jakby krwi,lub takiej brązowej wydzieliny,ono tez moze cos oznaczac?,codziennie boli mnie podbrzusze i jajniki...

Gość gość
moze byc to plamienie implantacyjne - czyli takie od zagniezdzania sie zarodka. nie nakrecaj sie narazie i czekaj do dnia spodziewanej miesuaczki i jak sie nie pojawi zrob test

Gość gość
od 2 dni mam krwawienie mam nadzieje ze to implatacyjne i boli mnie prawy jajnik od 8 dni to mozliwe ze tam sie zagniezdzil zarodek?

Gość gość
zastanawiam się czy mogę być w ciazy,testy mi caly czas pokazuja wynik negatywny,od tygodnia spoznia mi sie okres i od paru dni mam nudnosci,wymioty,i zmiany nastroju a od stosunku minely 3 tygodnie... proszę o odpowiedz.

Gość gość
Badanie beta hcg wszystko wyjaśni i będziesz miała pewność na 100%. Szkoda kasy na testy. Na Twoim miejscu juz bym takie zrobiła.

Gość gość
wiem,wiem,lecz wizyte u ginekologa mam dopiero 13 listopada,to trochę się jeszcze poniecierpliwie... :(

Gość gość
ile trwało to krwawienie tzw. implantacyjne? Bo coś mi się wydaje,że to właśnie był okres...

Gość gość
trwalo 2-3 dni. Ale to nie mógł być okres gdyz bylo to bardzo male krwawienie,i wystapil o poltora tyg. szybciej,a nigdy tak nie wystepowalo,zazwsze gora 1 dzien sie spoznial ale nie wiecej ani nigdy nie wystepowal wczesniej..

Gość gość
i test nic nie wykazał?

Gość gość
no właśnie nic za kazdym razem wychodzi negatywnie,ale moze sie myli?,jak 3 lata temu poronilam to tez test nic nie pokazal tylko dopiero po 8 tyg pokazal ze jestem,jak juz poronilam...

Gość gość
Ale badanie beta hcg robisz sama na własna rękę, nie potrzebujesz na to zgody lekarza

Gość gość
tak wiem,ale zrobie dopiero w srode bo wtedy mam wizyte u lekarza. Martwie sie tym wszystkim bo wszystko wskazuja na objawy tylko ten test mnie martwi.

Gość gość
Zrobiłam dzisiaj test i nie jest to mocna kreska,ale cień drugiej widać,słabo ale da się zauważyć...

Gość gość
ale gdy po godzinie test wysechl jednak nie ma zadnej kreski :(