Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamuska Dawidka

egzema pomocy

Polecane posty

witam. pol roku po porodzie pojawiła sie na palcach u rąk egzema. mecze sie z nią od półtora roku:-(byłam u różnych lekarzy. najpierw brałam deksamethason a teraz biore xyzal na czczo i amertil wieczorem. jednak po odstawieniu tych dwoch ostatnich choroba nadal powraca:-(:-(obecnie oczyszczam sie surfinem bo nie wiem co jeszcze można zrobic:-(ręce mam okropne-mam małe dziecko a wiec muszę robić we wodzie i sprzatac itd:-(kilka lat temu wycięli mi woreczek żółciowy. mozliwe jest ze teraz wątroba przez to daje o sobie znac?czasami juz mam dosc tych rąk jest mi wstyd:-(jak kobieta moze mieć takie brzydkie ręce?Pozdrawiam ...

Gość Viola

Witam,przyznaję się ,że nie czytałam całego wątku więc mogę napisać to co już było . Mam egzemę na dłoniach...dwóch różnych dermatologów plus lekarz rodzinny próbowali mi pomóc.Nic.Zaciskałam zęby z bólu przy zwykłym myciu dłoni,popękane,czasem rozdrapywałam do krwi tak swędziało....były maści duuużo,kremy specjalne,tabletki ze sterydami...ulga na chwilę i to samo.W końcu znajomy polecił mi MAŚĆ PROPOLISOWĄ....kupiłam w aptece i nic ,miała tylko 7 % propolisu.....znalazłam na allegro 40 % i szok,po ok 1,5 tygodnia ręce gładkie....stosuję cały czas bo ciągle delikatnie wraca(zwłaszcza jak odpuszczę rękawiczki do prac domowych.....ach i na noc ,a na początku i w ciągu dnia nosiłam bawełniane rękawiczki  (sklepy BHP, ogrodnicze cena ok1,5-2 zł)