Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmienie mm

syn ma 2 i pół miesiąca nie najada sie zupełnie i

Polecane posty

Gość karmienie mm

czy moge mu do mleka na noc chociaż dodawać łyżeczkę kaszki, żeby było bardziej syte? czy ja go takim postępowanie spasę?

Gość gość
Nie spasiesz,ale ostatnio czytalam prace naukowa i zbyt wczesne podanie kleiku niemowlakowi moze prowadzic do martwicy jelit. Jak znajde link to ci podesle. Nie spiesz sie z podawanie kaszek tak szybko.

Gość gość
nie spasiesz.. mój synek miał niecałe 2 miesiące gdy na nos zaczęłam dodawać do mleka kleik ryżowy (chyba 2-3 miarki), żeby przestał ulewac.. Zagęszczacz Nutriton nie dawał rady.. mały ulewał nawet 2 godziny po posiłku, więc co chwilę się budziłam i sprawdzałam czy wszystko dobrze..Odkąd zagęszczałam mleko (na prawdę było gęste), mały nie ulewał w nocy.. a do tego ładnie spał, a żołądek mógł odpocząć. synek jak się urodził ważył 2800, gdy miał skończone 2 miesiące ważył 3990, a jak miał 4,5m to 6,420. Od chyba 6 miesiąca (nei pamiętam) na noc je kaszkę (z łyżeczki).. a jak skoczył 8,5 to na kolację kaszka + kanapka.

Gość gość
Skąd wiesz że się nie najada? Jak za mało przybiera na wadze to pediatra powinien zdecydować co podawać dziecku.

Gość karmienie mm
nie przybiera za mało, przeciwnie, przybiera okropnie dużo, urodził się z wagą 2,800 gram a teraz jak ma 2,5 miesiąca to waży 5,600 gram. Nie najada się bo to widzę, jak kończy się butla to zaczyna płakać i jak się mu dorobi to zdecydowanie to wypija. Mój też ulewa i dodaję nutrition ale też nie działa, daję już nawet syrop na to ale też lipa więc chyba taka jego uroda. W sumie wcina ok. 800ml mleka dziennie i mimo dość częstych rzadkich kupek i ulewania przybiera na wadze strasznie szybko. Troche się martwię.

Gość gość
a nie mozesz mu robic przed spaniem wiecej tego mleka?

Gość gość
Nie może dać dużo więcej, bo dziecko tym bardziej uleje.. ale kurde.. rzeczywiście dużo przybiera.. mój 5690 miał na 3,5 miesiąca... ale z drugiej strony ciągle słyszałam, że chudy, że mało przybiera.. itp.. __ Pytanie czy dziecko pije jeszcze, bo jest głodne, czy pije, bo chce pociumkać smoczek.. a też tak może być.. że on wcale nie chce jeść, ale chce smoczek :-/ __ Ja robiłam na noc na prawdę gęste to mleko.. więc i smoczek musiał być 3 czy x już nie pamiętam. W każdym razie problem z ulewaniem chociaz w nocy nie istniał. __ Zrób tak.. daj mu na noc o 30 ml mleka mniej niż normlanie (tzn. o 30 ml mniej wody i o 1 miarkę mleka mniej), ale za to daj 2-3 miarki od mleka kleiku ryżowego.. dobrze wymieszaj.. ja chyba nawwt łączyłąm kleik z nutritonem.

Gość karmienie mm
już próbowałam dawać na noc więcej mleka i efektu albo nie było wcale bo domagał się mleka normalnie albo nawet budził się wcześniej niż zwykle :/ Ja się troche boję kleiku dodawać, tzn. nawet bym się nie obawiała tylko mnie pediatra nastraszyła, że upasę dziecko w ten sposób i już sama nie wiem co robić, no właśnie może chce pociumkać ale to gdyby tak było to piłby to mleko? nie wykręcałby się od niego gdyby już mu o jedzenie nie chodziło? jak to poznać, że chce smoczka, ja czasami po jedzeniu mu wciskam smoka i czasami się uspokaja a czasami nie a robiłam tak właśnie, żeby jakoś go uspokoić. A tak na codzień to on ma smoczek więc w sumie dlaczego by mu go jeszcze brakowało?