Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patysza

Pierwszy seks pierwsza wizyta

Polecane posty

Gość Patysza

Witajcie :) Mam problem, mianowicie, jak wygląda pierwsza wizyta u ginekologa? :) Już współżyję, lecz nigdy nie była u ginekologa. Wiem sama z siebie, że na nic nie jestem chora, ale chciałabym, iść i dowiedzieć się czegoś na temat antykoncepcji :) Więc wracając do tematu, jak to jest? :) Pozdrawiam.

Gość gość
Przygotuj sobie karteczkę z datą pierwszej miesiączki oraz datami kilku ostatnich, oblicz ilu dniowe masz cykle i też to zapisz. Polecam ubrać się w dłuższą bluzkę lub tunikę żeby nie czuć się niekomfortowo podczas przechodzenia z za parawanu na fotel. Jak wejdziesz do gabinetu to lekarz się Ciebie spyta o datę pierwszej i ostatniej miesiączki, ilu dniowe masz cykle i czy masz jakieś dolegliwości podczas okresu oraz czy już współżyjesz. Powiesz w jakiej sprawie przyszłaś. Lekarz pokaże Ci miejsce gdzie możesz się rozebrać i będzie czekał przy fotelu. Zbada Cię palcami, możliwe, że będzie chciał zrobić usg dopochwowe. Po badaniu się ubierzesz i lekarz powie Ci czy wszystko jej ok. Porozmawia z Tobą na temat interesującej Cię metody antykoncepcyjnej i powie co i jak.

Gość gość
Przed bzykaniem powinnaś odwiedzić lekarza