Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koladorantka

Co się dzieje z moim dzieckiem diabeł mały

Polecane posty

Gość koladorantka

No już nie mogę z nim... Od niemowlęcia ustalałam mu rytm snu, o 19.30 kąpiel, o 20.00 zasypianie, budził się 2-3 razy w ciągu nocy na karmienie i wstawał ok 6. Teraz jest dramat. Ok godziny 17.30 - 18.00 zaczyna być marudny, oczy trze, płacze itp ogólnie jest nie do wytrzymania robiłam mu więc drzemki o tej 18. Mały pośpi ok 30 minut i jakoś udawało go się dotrzymać do tej 19.30. Teraz jednak po tych drzemkach o 18, budzi się i ewidentnie jest dalej śpiący, widać że jest rozespany, oczka zapuchnięte i dalej zmierzły jak cholera. Dzisiaj mi taki koncert urządził, że szybko go okapałam o 19 i teraz już śpi. W nocy natomiast to już jest koszmar... mały budzi się teraz co 2 godziny na karmienie, chociaż w dzień spokojnie wytrzymuje ok 4 godzin między posiłkami. Już włosy z głowy rwe bo nie wiem co się z nim dzieje. Zagęszczanie mleka nic nie daje, obojętnie czy mu zagęszcze kleikiem kukurydzianym, czy ryżowym, czy nawet kaszą manną... już mu takie "copy" robiłam że ledwo to uciągnąć umiał przez smoczek a i tak za 2 godziny pobudka.... jak sobie z tym poradzić? :(

Gość gość
a czy mogłabyś chciaz NAJWAZNIEJSZA informacje podać, w jakim wieku jest twoje dziecko? tutaj każda matka myśli ,ze wszyscy wiedza ile lat maja wasze dzieci? rozpiszecie się na pol strony a tego nie raczycie napisac ,jakby to było oczywiste czy ma 4 miesiące czy 4 lata czy 14 To ja nie znając wieku twojego dziecka napisze ze jest rozpieszczone bo bezstresowa wychowane i masz efekt

Gość gość
bez sensu kladziesz dziecko o 18 a jak ustalilas rytm zasypiania 20 bez sensu a w dzien jak spi>

Gość gość
z opisu wygląda jakby miał 2 lata , ile ma lat? czemu żadna z was tego nie podaje pisząc temat ?

Gość gość
22-26 tygodni (relacje- lek separacyjny) Okres marudzenia może zacząć się już około 23 tygodnia i trwać około 4 tygodni. Typowe dla tego okresu jest na przykład to, ze dziecko źle śpi i wydaje sie mieć koszmary senne, jest nieśmiałe w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, żeby zmieniać mu pieluchę czy ubranie. Dziecko zaczyna widzieć i rozumieć różne relacje/stosunki. Zauważa fizyczną odległość pomiędzy przedmiotami i pomiędzy ludźmi w szczególności, odległość pomiędzy nim samym a rodzicami. Ta świadomość może być dla dziecka przerażająca. Bardzo absorbująca i interesująca dla dziecka jest w tym okresie obserwacja położenia różnych rzeczy wobec siebie – rzeczy mogą być w sobie wzajemnie, na sobie, pod sobą itd. Dziecko zaczyna zauważać jak wpływać na rozwój wypadków, co robić żeby sie cos zadziało. Wyłącznik światła jest super dla tego rodzaju eksperymentów! Dziecko zaczyna zauważać, ze niektóre rzeczy/sytuacje są ze sobą związane. Np. ze klucz przekręcony w dziurce w drzwiach wejściowych oznacza, ze tata jest w domu! Fizycznie dziecko zaczyna lepiej koordynować swoje ruchy, raczkowanie idzie mu coraz lepiej. Bardzo ważne jest, by pamiętać, ze dla każdego dziecka świat relacji będzie innym – własnym- przeżyciem – całkowicie opartym na tych umiejętnościach, które dziecko zdobyło w poprzednich skokach rozwojowych.

Gość gość
kiedy w dzien spi> o jakich godzinach i ile razy

Gość gość
Pewnie ząbkuje i go boli dlatego budzi się ., Jak mu dasz coś przeciwbólowego to tez budzi się ? Smoczka ma ?

Gość gość
A ile ma ? dzieciaczki maja takie odpały mam corke ma rok czasu spala mi zawsze 2 razy dziennie,teraz spi raz 20-30 min jest spiaca ale nie zasnie wieczorem ok19 20 idzie spac i tez w nocy pare razy sie budzi,tylko ze ja karmie piersia a ona sie tym nie najada butelki,kaszki,grysiku do buzi nie wezmie! od 5 rano tak do 7 mamlosi mi tego cycka a potem zasypia gdy ja musze juz wstawac:( nie wiem co ci doradzic,musimy to przetrwac jakos;)

Gość mój boże jedyny
twoje dziecko ząbkuje !!!!!!!!! nie wymaga ani karmienia ani kulania, tylko uśmierzenia bólu

Gość gość
a dziecko to w jakim wieku? ,inaczej podchodzi się do niemowlaka a inaczej do przedszkolaka wiec trudno tutaj cos pomocnego doradzić

Gość gość
podaj wiek dziecka na wstępie ,później można dalej pisać w czym problem

Gość gość
przeciez napisała dawno że ma 6 MIESIECY

Gość PaniGruszka
Ząbkuje i pewnie budzi się bo go boli. Próbowałaś kropelki camillia ?

Gość gość
nie napisala dawno ze ma 6 miesięcy, napisala ne w temacie, później ze ma 6 , ale co k***a 6 ?/ lat?? autorka tak zagadkami wlai to niech się buja, każdy tutaj jej się pyta, wpis za pwisem wiek dziecka a ona wielce milczy ,aby napisac wyraźnie WIEK DZIECKA

Gość koladorantka
no ojeju faktycznie, tak się skupiłam na problemie, że zapomniałam napisac wieku no ale już dajcie spokój... małemu faktycznie wychodzą zabki na dole ale w nocy uspokaja się tylko jak mu butelkę dam...

Gość gość
Jak dasz coś przeciwbólowego to spi?

Gość gość
a może potrzebuje dłuższej drzemki w ciągu dnia żeby wytrzymał ci później do tej 20 ?

Gość mój boże jedyny
uspokaja sie po COŚ ssie, przeciez o znie znaczt ze jest glodny. Kobito podaj mu paracetamol i zobacz czy bedzie ladnie spal. Jesli tak, to zrozum, ze go boli buziak

Gość koladorantka
a w dzień spi zawsze ok godzinę po obudzeniu się a potem to róznie spi ale zwykle to sa tylko takie krótkie 30 minutowe drzemki i to kłade go dopiero jak widze, że oczy trze bo tak to nie da sie go uspać za cholerę...

Gość gość
pewnie rozwydrzony stąd małego diabla masz . Dyscyplinę wprowadź bo ci na łeb wchodzi

Gość koladorantka
no ale jak mu dam smoczek to nic nie daje więc nie chce ssać czegokolwiek... A dla tych co się tak rzucają o ten nieszczęsny wiek to w pierwszym poście zapomniałam go napisać, potem ktoś napisal pytając się ile dziecko ma MIESIĘCY więc ja odpisałam 6. DZIECKO MA 6 MIESIĘCY. Nie dawałam mu paracetamolu bo w dzień jest "normalny" więc myślałam, że te jego ząbkowanie nie wpływa na jego zachowanie..

Gość koladorantka
raczej nie zdyscyplinuje 6 miesięcznego dziecka... :/

Gość gość
Daj mu paracetamol a nie wciskasz mu za każdym razem jedzenie .

Gość 123658
Nasz jak ząbkował w dzień nie dawało mu to we znaki, za to w nocy co godzine pobudka, a jak dostał coś na ból to z powrotem zasypiał.

Gość koladorantka
dałam mu paracetamol w czopku teraz bo sie przebudził. Mam nadzieje ze bedzie lepiej. Posmarowałam mu też dziąsła Calgelem.

Gość gość
poczytaj jeszcze o kropelkach Camilia

Gość koladorantka
a co to za kropelki?

Gość gość
poczytaj sobie o nich u nas bardzo pomogły