Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiktoria026

ciaza czy okres jak liczyc cykle

Polecane posty

Gość wiktoria026

witajcie...mam problem z prawidłowym ustaleniem daty wystąpienia okresu... w czerwcu dostalam go 4,w lipcu 14,w sierpniu 14,we wrześniu 17 no i pytanie kiedy w pazdzierniku powinnam go dostac??według moich obliczen powinien to byc ok 20-21 pazdziernik ale okresu nadal nie mam i troche zaczynam sie tym niepokoić od zeszłego czwartku boli mnie brzuch,to jest taki lekki bol, ale wystepujacy dosc czesto...caly czas czuję ze zaraz go dostane, mam delikatne młodosci(przewaznie rano do ok 12,ale czasami w ciagu dnia równiez)czasami kręci mi sie w glowie ale raczej tak delikatnie,wczoraj wieczorem bardzo bolaly mnie piersi...mialam je strasznie nabrzmiale,duze i ciezkie...dzisiaj czuje tylko jakby byly ciezkie..juz nie bola ale sa twarde...kochalam sie z mezem bez zabezpieczenie 2-3 dni przed owulacja..i tak sie nastawiam czy to moga byc objawy ciazy czy raczej okres mi sie znowu spozni?? dodam ze nie mam zadnych innych objawow..tylko ten lekki bol brzucha, twarde i nabrzmiale piersi oraz delikatne mdlosci i zawroty głowy.... testu nie robilam bo boje sie ze wyjdzie 1 kreska:(bardzo chcialabym byc w ciazy bo pragniemy dziecka ale boje sie ze znowu nic z tego nie wyjdzie dlatego najpierw chcialam zapytac sie was...czy ktoras miala podobne objawy na poczatku ciazy albo 1-2 dni przed okresem?? no i pytanie co z tym moim okresem..jak mam liczyc cykle?:(bo juz sama sie w tym pogubilam.... dodam ze nie jestem malolata a moje pytania sa calkiem powazne...

Gość alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zrob test ale ja mysle ze dostaniesz okresu po prostu ci sie spoznia

Gość gość
Cykl liczyć od pierwszego dnia miesiączki do ostatniego dnia przed kolejną miesiączką. Nikt tutaj nie jest wróżką. To może zarówno ciąża jak i "spóźnienie" okresu. Co to spóźnienia to trudno tutaj ocenić, bo podałaś tylko trzy ostatnie cykle.

Gość gość
jeśli motasz się w fazach swojego cyklu, to nie wyliczaj bez sensu. Kup sobie może mikroskop owulacyjny (nie jest to drogie) i w ten sposób wyznaczaj dni płodne i niepłodne. Pomoże Ci to lepiej poznać swoje ciało