Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nina123456

Dzieci męża

Polecane posty

Gość Nina123456

Gdy poznałam męża był on już rozwodnikiem z byłą żoną ma dwójkę dzieci trzynastoletniego syna i pięcioletnią córkę. Chcemy z mężem wziąć je do siebie, ale jak w sądzie będzię wyglądać sprawa przekazania praw rodzicelskich?

ale jak przekazanie praw rodzicielskich? tobie ? Przecież z tego co się domyślam to ojciec dzieci jak i matka mają prawa rodzicielskie, to komu przekazanie? Biorąc dzieci do siebie musicie uzgodnić podział opieki/wizyt nad dziećmi miedzy ich matką a ojcem

Gość Nina123456
Mąż ma prawo tylko decydować o leczeniu i szkole dzieci. Dzieci mieszkają u matki i nie wiem jak ta rozprawa w sądzie że dzieci będę u nas mieszkać wygląda.

to czyli ma prawa rodzicielskie i dobrze. Jeżeli sprawa w sądzie ma się odbyć to wychodzi na to, ze matka dobrowolnie nie chce aby dzieci mieszkały u ojca? bo jeśli nie miałaby nic przeciwko temu to mąż mógłby z eks porozumieć się bez ingerencji sądu Sąd skieruje dzieci , matke i was do ośrodka RODK, , tam przechodzi się szereg odpowiednich badan pod tym katem, RODK wystawia opinie sądowi ,na której się będzie opierać swój werdykt co do zmiany zamieszkania dzieci

Gość Nina123456
Tak Ona nie chcę żeby dzieci u nas zamieszkały.