Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobic do jedzenia

Polecane posty

Gość gość

W sobote mamy gosci. Przyjedzaja do nas rodzice faceta, brat z zona i dziadek. Maja wyjechacv po obiedzie i ok.16 beda u nas. Trzeba cos zrobic do jedzenia , upiec jakies ciasto. tylko co?

Gość gość
kluski slaskie pieczen kapusta czerwona na zupe rosol z makaronem na ciasto jablecznik

Gość gość
nie bede robic obiadu.

Gość gość
ktos poradzi co zrobic?

Gość LemonD
A więc zimna płyta, talerz wędlin, ze dwie sałatki, sery, równie dobrze możesz podać ciepłą kolację np makaron z jakimś sosem. Jeśli chodzi o ciasta to u mnie hitami są w-z i tiramisu, ewentualnie sernik na zimno na spodzie z sucharków.

Gość gość
ja myslalam o czyms takim. salatka gyros- najlepiej mi wychodzi. kurczak pieczony- skrzydelka, podudzia, schab pieczony- jako wedlina jakies ciasto.

Gość gość
chleb ze smalcem i maggi !

Gość LemonD
Sałatka gyros, kurczak i schab? Samo mięcho, jak dla mnie za dużo ale jeśli tak lubisz... Ja zrobiłabym sałatkę np grecką, spaghetti napoli z domowym sosem pomidorowym albo jeszcze lepiej ze szpinakiem, a schab mógłby być, fajna jest też jako wędlina pierś z kurczaka pieczona w cieście francuskim.

Gość gość
ale oni tak tlusto jedza. jak np. jedzimy do nich na swieta czy jakies imprezy. to na stole maja. salatki, kurczak pieczony, jajaks wedlina, bigos, goloabki. i ciasto.

Gość gość
mysle, ze ta pierwwsza osoba poradziła dobrze. Jak to starsze osoby to zwykle nie lubia nowoczesnej kuchni... Elegancki jest np schab ze sliwka, najlepiej kupiec od razu gotowy faszerowany