Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 6765t

konto walutowe pytanie z innej beczki

Polecane posty

Gość 6765t

Czy jak zrobię przelew w Pln na konto walutowe to osoba posiadająca to konto będzie mogła wypłacić kasę w Pln? Kuzynka chce pożyczyć kasę i ma tylko konto walutowe a mieszka na końcu miasta i tak się zastanawiam. Napiszcie jak coś wiecie?

Gość gość
jeśli ty jeje wpłacisz złotówki to na jej konto wpłyną np. funty i w kasie będzie mogła wypłacić funty, ale w bankomacie złotówki oczywiście na bardzo niekorzystnym kursie

Gość gość
jak wplacisz jej inna walute a ona zechce w banku wyplacic w zł to bedzie do tyłu ale moze wyplacic w innej walucie i isc do kantoru, ja tak zawsze robie na duzej sumie jest spora roznica, a jak pare groszy to szkoda zachodu

Gość 6765t
Ok. Czyli będzie stratna na kursie jak wypłaci? Przy 100 zł to ile może być? 5zł czy np 20? Pewnie zależy od waluty i banku, ale tak orientacyjnie ?

Gość gość
trzeba byloby znac kurs waluty w banku, na dzien dzisiejszy nie mam pojecia, ale np. na euro bylo 20gr we stosunku do kantoru, wiec jak pisze na malej kwocie to zadne pieniadze, ale na wiekszej to i 100 i wiecej

Gość gość
Niech sie kuzynka doputa w banku. Ja gdy wysylalam zlotowki na konto walutowe mojej siostrze to te pieniadze wrocily z powrotem do mnie. Ona ich nigdy nie zobaczyla.

Gość zosiask
Jeżeli robisz przelew z konta polskiego na walutowe - ponosisz koszty przewalutowania. Lepiej obniżyć je dzięki wykonywnaiu przelewu za pośrednictwem jednego z kantorów internetowych. Korzystałam z różnych kantorów online już wielokrotnie i jestem bardzo zadowolona Z którego? Różnie - zawsze sprawdzam aktualne kursy w zestawieniu e-kantorów strefawalut.pl i na tej podstawie podejmuję decyzję