Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brazowy sluz w 5t4d ciąży

Polecane posty

Gość gość

witajcie, dziewczyny czy miewalyscie na poczatku ciazy brązowy sluz? jestem w 5t 4 dni ja mialam w zeszlym tygodniu i co pare dni mam troszke takie brudnego sluzu ale tylko przy podcieraniu, nigdy nie widzialam go na wkladce. Biore duphaston, wyniki hcg wzrastaja prawidlowo juz bylam 2 razy na usg podczas tych brudzen i pecherzyk rosnie prawidlowo i zadnych krwiakow ani nic nie widac na usg. lekarz nie wie co moze byc przyczyna. stwierdzil ze ciaza rozwija sie prawidlowo. czy ktoras tak miala? to moja pierwsza ciaza i denerwuje sie troszke. bardzo prosze o odpowiedz

Gość gość
ja brudziłam w obu ciążach. Raz to było ciąża obumarła ale jednocześnie zanikły wszelkie objawy.W drugiej było ok ale brudziłam po wysiłku np dłuższym chodzeniu wiec potem leżałam plackiem

Gość gość
mnie caly czas mdli, piersi mnie bola, jestem spiąca wiec objawy nie zanikają, to trwa wtedy chwilke niezaleznie od wysilku fizycznego. lekarze twierdza ze wszytsko wporzadku. ale i tak sie martwie, stwierdzil ze tak moze sie zdarzac do konca pierwszego trymestru

Gość gość
zycze ci jak najlepiej ale kotroluj to ciagle,u mnie były wszystkie objawy,dziecko niby tez dobrze rosło,ale w 10 tyg.dowiedziałam sie ze serduszko nie bije,dbaj o siebie ,dużo leż.

Gość gość
nie miałam nic takiego.

Gość gość
Jeśli chces donosić ciąże to zmienił lekarza bo ten twój to jakiś konowal. Plamienie nawet male nie jest normalne i najprawdopodobniej oznacza poronienie zagrażające.często plami się z braku progesteronu a ty biezesz duphaston wiec plamien nie powinno juz być skoro nadal SA to cos jhest nie tak. Lez i nic nie rob przxynajmniej pierwszy trymest. Lekarz powinien cie do szpitalawyslac.skonsultuj to z innym. Pozatym jestes w 5 tyg wiec pewnie serduszka jeszxcze nie bylo takze plamienia moga oznaczac puste jajo plodowe

Gość gość
ja miaám plamienie mniej wiécej na tym etapie co ty jednak po zwiékszenu dawki luteiny wszystko ustało, na tym etapie njtrudniejszy okres bo zarodek musi się zagniezdzić, do 8 tyg powinnaś się oszcżedzać dużo leżec, nie dzwigać nie biegać i skakać, potem już jest większy i silniejszy, a plamienia na tym etapie nie są zbyt dobre

Gość gość
ja miaám plamienie mniej wiécej na tym etapie co ty jednak po zwiékszenu dawki luteiny wszystko ustało, na tym etapie njtrudniejszy okres bo zarodek musi się zagniezdzić, do 8 tyg powinnaś się oszcżedzać dużo leżec, nie dzwigać nie biegać i skakać, potem już jest większy i silniejszy, a plamienia na tym etapie nie są zbyt dobre

Gość gość
a ile tej luteiny bralas ? zastanawiam sie ile powinno sie brac takiej luteiny pod jezyk na poczatku ciazy jesli cos sie dzieje

Gość gość
Przede wszystkim biezesz duphasyon a to to samo co luteina nawet lepsze podobno.

Gość gość
nie biore. nie jestem osoba ktora zalozyla temat. pytam ogolnie.

Gość gość
To lekarz decyduje niekiedy 2*2 albo 2*1 A czemu nie zapytasz lekarza jesli cos jest nie wporzadku?

Gość gość
zapytam ale jutro. jutro mam wizyte. pisze dla porownania poprost. ja biore podjezykowo 3*1

Gość gość
Na poczatku ciazxy do 12 tyg podiobnjo duphaston jest mega lepszy niż luteina szczególnie doustną. Tak mówi większość lekarzy pogadaj ze swoim o tym

Gość gość
ja tez niestety plamilam na poczatku ciazy poszlam do lekarza przypisal mi duphason bralam 2*1 i plamienia ustaly lecz tylko na jakis czas potem znowu zaczelam plamic i niestety zle to sie skonczylo