Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusiakubusiaohlala

Mąż nie jest dumny z synka

Polecane posty

Gość mamusiakubusiaohlala

Mam 3-letniego synka Kubusia. Mój mąż jest chrzestnym swojej siostrzenicy która jest starsza o 3 msc od Kuby. Kilka dni temu układałam z synkiem wieżę z klocków i mówię do męża "Patrz jaki zamek ułożył twój syn" na co on "Przecież Weronika takie rzeczy to rok temu robiła". Zrobiło mi sie bardzo przykro :( Jak wieczorem chciałam o tym z nim porozmawiać to stwierdził, że on nie jest z tych co kłamią i, że powinnam spojrzeć prawdzie w oczy, że Kuba nie rozwija się tak szybko jak jego kuzynka :(

Gość goscyyy
A co tat robi w tym kierunku żeby syn rozwijal sie lepiej i szybciej ???? Siedzi i obserwuje a później ocenia? No to powodzenia - dziecko samo sie nie wychowa. Niech poświęci dziecku czas to zobaczy jak taki czas owocuje.

Gość smieszna historia
musisz wytlumaczyc mezowi ,ze chlopcy wolniej sie rozwijaja od dziewczynek ! gnojek

Gość gość
na Twoim miejscu już bym go spakowała i podziękowała za wspołpracę

Gość gość
Sorry ale głupi ten twój mąż. Nie wolno porównywać dzieci - każde się rozwija własnym tempem. Trzeba było mężowi odpowiedzieć żeby się więcej synem zajmował to dogooni kuzynkę. A nawet jak się wolniej rozwija to i tak mąż powinien go chwalić za każdy najmniejszy postęp. Pamiętam ze swojego dzieciństwa jakie to dla mniebyło dołujące jak przynosilam np 4+ ze szkoły a tata zawsze pytał co inni dostali....

Gość gość
zawsze podejrzewałam, że takich własnie macie meżów, skądś w końcu musi się brać wasze p********ie o tym, że dzieci kochacie bardziej, mają takiego męża, to tylko żal ściska serce za dzieciatko i wtedy kochacie je tak, by mu wynagrodzić brak miłości ojcowskiej brawo

Gość gość
ha ha mój syn tez był postrzegany jako opóźniony troche :) porównywano go do bratanków , kuzynów zawsze wypadał gożej , ale na dzis ma 25 lat ukonczył studia polibudę jest magister inzynier na robotyce automatyce , ma wizę biznesowa do USA ma pracę gdzie zarabia od dawna około 10 tys zł a przeciez kazdy policzy ile pracuje dopiero ? :) a tamci .... :) nikt nie ukonczył wyzszej uczelni , do dzis wielu z nich nie ma pracy ... wiec po co sie martwic teraz ?

Gość poli30
a co miał się podniecac ze bachor ułożył wieżę?....też mi coś

Gość gość
tak miał sie podniecic i pokazac synowi ze jest dumny z kazdej pierdoły nawet najmniejszej

Gość gość
Moze ty za dużo zachwycasz sie synem i dlatego mąż tak powiedział.

Gość gość
poli30 ale ty jesteś głupia, bachora to ty masz, nie wyzywaj czyjegoś dziecka kretynko!!!!

Gość gość
o matko tylko się nie zesraj...

Gość poli30
ja na szczęscie nie mam dzieci,nie chce sobie sprawiac kuli u nogi

Gość gość
kupki też porównujecie ?

Gość gość
poli30 i dzięki Bogu, bo biedne dzieciątko by było, takie jak ty nie powinny nigdy mieć dzieci czego ci z całego serca życzę

Gość gość
to wydarzenie może to wydarzenie powinno Ci uświadomić, że mąż będzie w przyszłości ciągle niezadowolony z osiągnięć syna, zawsze będzie stawiał przed nim wygórowane oczekiwania czym wprawi Twoje dziecko w nerwicę a być może nawet depresję młodzieńczą poczytaj sobie o takich dzieciach, jak bardzo cierpią jako ludzie już dorośli podsuń mężowi jakąś dobrą lekturę na ten temat zanim nie zryje mu psychiki

Gość poli30
tez pewnie porównują,kto zrobił ladniejszą...i tatus tez pewnie nie jest dumny z g.ó.w.n.a. syna :D

Gość gość
A wy jak zwykle musicie pokazać swój poziom. Ale to musi być z******te życie - wchodzić na forum zeby obrażać innych. Od razu lepiej? Wejdzie taka obrazi ludzi na co drugim temacie a potem założy jeszcze ze trzy zs kupuje torebki za 500zl i buty za 1200 :) Jakie to proste i przewidywalne :)

Gość pooli30
jak ci nie pasuje to znajdź sobie inne forum, już !!!

Gość gość
tez pewnie porównują,kto zrobił ladniejszą...i tatus tez pewnie nie jest dumny z g.ó.w.n.a. syna smiech.gif ** k***a to dopiero musi być traumatyczne!!!

Gość gość
Widocznie masz tepe glupie dziecko i twoj maz jest objektywny

Gość gość
Chociaż tu możecie być bogaci i nad kims coooo? Na codzień pewnie traktują was co najmniej jak powietrze wiec trzeba odreagować? ??

Gość gość
Hehehehe - żenada !!!! Odezwały się mądre i inteligentne osoby!

Gość gość
:D ja nie wiem co Cię autorko tak oburzyło? Przynajmniej maż nie jest ślepo zapatrzony w dziecko i widzi, ze nie jest idealne. A poza tym faceci wbrew pozorom zawsze faworyzują dziewczynki ;)

Gość gość
Ja pier... odezwaly sie obronczynie z urzedu od siedmiu bolesci .. a co mamy pisac ? Ze dzieciar madry piekny i naj ? Bo co ? Bo to dziecko? Haha never. Maz widocznie jest objektywny i widzi ze jest cos z nim nie halo

Gość gość
chu j z twojego meza i tyle.

Gość gość
a może młody ma autyzm? częściej chłopcy niż dziewczynki mają

Gość poli30
autorka myslała,że kazdy napisze jakie to ma mądre dziecko,jakie utalentowanerże wieże ułożyło...a tu sie okazało ze dzieciar jakiś opóźniony...no bo sorry ale wieżę z klocków to dwu latki układają

Osobiście jestem bardzo negatywnie nastawiona do porównywania dzieci, a zwlaszcza jak jeszcze dziecko to slyszy, lecz z tego powodu nie rozstawala sie przeciez z ojcem dziecka, tytlko staralamu sie tlumaczyc wzdluż i wszerz do utraty tchu,że kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie, kazde ma swoj rytm i stopien dojrzalosci ,samodzielnosci w w swoim wieku, takie porównania dziecka dpo drugiego nie są w ogole ani potrzebne, ani korzystne dla nikogo