Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiecznie chora przyszla mama

Polecane posty

Gość gość

Hey dziewczyny , jestem w 8tyg ciazy i martwie sie strasznie,bo od kad dowiedzialam sie,ze bede mama to caly czas choruje :( Zaczelo sie od zapalenia pecherza.Bole brzucha mdlosci lekka goraczka.Dostalam antybiotyk, teraz czuje od kilku dni, ze mnie gardlo pobolewa.Co wieczor siedze otulona w koldre,bo mi strasznie zimno, kreci mi sie w glowie i nadal mam bole brzucha. Ale juz nie o mnie chodzi, strasznie martwie sie o malenstwo. Czy jest wogole szansa,ze urodzi sie zdrowe skoro ja tak czesto choruje?? :(

Gość gość
Oczywiście że tak.

Gość gość
Moze wyda sie Wam to infantylne,ale dzieki za dobre slowo.Martwie sie niesamowicie.Tym bardziej,ze mieszkam w uk i niestety tu na pierwsze usg musze czekac do 13-14go tyg ciazy,bo wczesniej ciaza nie jest uznawana :( Wiec nawet nie mam pewnosci,ze z 'dzidziusiem ' wszystko ok :o

Gość gość
Przestań panikować, to najbardziej może zaszkodzić dziecku. Nie zachowuj sie jak durna "polka" na Wyspach.

Gość gość
Nie martw się, kobiety się zaziębiają w ciąży i jest wszystko ok. z dzieckiem. Dbaj tylko o siebie, by się to nie przewlekało ciągle. Wygrzewaj się w domu i odpoczywaj, weź zwolnienie jeśli pracujesz. Antybiotyki i inne leki nie zawsze załatwią sprawę i czasami trzeba po prostu chorobę wyleżeć, zwłaszcza jeśli jest wirusowa.

Gość gość
mówiłaś lekarzowi, że jesteś w ciąży? Nie możesz brać antybiotyków oraz większości leków... Wiem bo sama byłam przeziębiona i lekarz dal mi jedynie rutinoscorbin sól fizjologiczna do nosa i herbate malinowa nie brałam nawet tabletek na gardło, bo te na bazie ziół również szkodzą płukałam tylko szałwią;) tym bardziej nie można w 1trymestrze ciąży, to jest najgorszy okres do przechodzenia chorób, zabiegów np. dentystycznych i wielu innych a ja byłam w 5miesiącu (teraz jestem w 7) gdy byłam przeziębiona, moje koleżanki w 8, 9 i również dostały rutinoscorbin;) jedynie Apap jest bezpieczny jeśli chodzi o środki przeciwbólowe;p

Gość gość
Tak lekarz wie,ze jestem w ciazy dal mi antybiotyki specjlane, bezpieczne dla dziecka. Ale nie czuje sie najlepiej po nich :/ Zoladek mnie boli rano,plecy i niekonczace sie mdlosci :(

Gość gość
Ja tez bylam caly czas chora w pierwszym trymestrze i dzidzie urodzilam zdrowo nic sie nie martw. Nerwy bardziej moga zaszkodzic