Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podejrzenie ciazy a infekcja gardla pomocy

Polecane posty

Gość gość

Cześć, ostatni okres miałam 4. 10 staramy się z mężem o dziecko. Stosunek był 18 więc 2 dni przed owulacją według kalkulatora płodności. Miesiąc temu miałam infekcję pochwy po antybiotyku, ale leczyłam to domowymi sposobami ( podmywanie w korze dębu i sodzie oczyszczonej )i kremami miejscowymi zakupionymi w aptece. Byłam u ginekologa i powiedziałam że mogę być we wczesnej ciąży, i on skierował mnie na bete ale kazał zrobić dopiero za dwa tygodnie. Znów złapałam infekcję gardła, kaszle odrywa mi się ale boję się brać jakiekolwiek leki. Brałam jedynie syrop prawoślazowy. Wczoraj dodatkowo wyszła mi wysypka na całym ciele pokrzywka, nie miałam wapna więc wziełam klemastynę w syropie. Wysypka zeszła ale rano zauważyłam dziwną wydzielinę z pochwy. Strasznie się martwię

Gość gość
4 dni temu była owulacja, wiec nie ma jeszcze żadnej ciazy. :o Możesz brać wszystkie leki.

Gość gość
i to nic nie zaszkodzi? a kiedy najwcześniej mogę zrobić test?

Gość gość
do 2 tyg od zapłodnienia - nie od stosunku - nie ma jeszcze wykształconej pępowiny, dziecko odżywia się ciałkiem żółtym, więc nic co zjesz/wypijesz itd nie dostanie się do płodu - takie zabezpieczenie wczesnych ciąż przed szkodliwymi substancjami. Także spokojnie - jeśli masz regularny okres, to do daty kolejnej miesiączki możesz jeść i pić co chcesz :)

Gość gość
Jednak mam nadzieję że nie dostanę okresu :)

Gość gość
spokojnie-ja w bardzo wczesnej ciąży też brałam różne niedozwolone leki,chodziłam na solarium i piłam alkohol-oczywiście dopóki nie wiedziałam że jestem w ciąży-czyli do dnia spodziewanej miesiączki/kiedy zrobiłam test/.Córka urodziła się zupełnie zdrowa.A na przyszłość przy antybiotyku bierz sobie probiotyki-ja się już nauczyłam jak po jednym leczeniu musiałam zacząć leczyć grzybice.Bierz sobie provag doustnie/tylko 2 h od antybiotyku/