Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyproznienie sie w ciazy pomocy

Polecane posty

Gość gość

bardzo prosze o pomoc:( mam problem z wyproznieniem sie juz 4 dzien ... jestem w ciazy w 11 tyg. nie wiem co robic probowalam wielu sposobow:( lezac zauwazylam ze lewa strona brzucha jest wyraznie powiekszona i caly brzuch jest wrazliwy... nie wiem jak to opisac ze to jest tak jakby mi ktos balon do lewej str brzucha wlozyl doslownie tak to wyglada... strasznie sie boje nie wiem czy szkodzi to malenstwu?

Gość gość
To na pewno nie zaszkodzi dziecku, nie martw się. Brzuch masz napęczniały po lewej stronie bo tam są jelita, ale dzidzius jest oddalony od nich. Jedz dużo śliwek i koniecznie dużo pij, mogą pomóc również suszone morele. W ostateczności idz do lekarza, moze pozwoli wziąć coś delikatnego na przeczyszczenie...Ale naturalne metody powinny w koncu pomóc :)

Gość gość
może poruszaj się więcej. spacery nie zaszkodzą ciąży, a pomogą na te dolegliwości :)

Gość gość
hej ja niedawno urodzilam aler tez mialam takie problemy a wiec tak jadla 2 czasem 3 kiwi dziennie siemie lniane nawet mozesz nim posypac chlebek i zjesc a wieczorkiem zalej kilka sliwek wrzatkiem jak ostygnie wypij rano kupka w 1000% zrobisz

Gość gość
to ja wyzej zapomnialam dodac wrzatek z cytryna i lyzka miodu tez super dziala

Gość gość
ja jestem w 14 tyg i mam podobne problemy, tez nie moge często się wypróżnic a jak bardzo próbuje to mnie boli brzuch od wysiłku

Gość gość
ja jestem w 14 tyg i mam podobne problemy, tez nie moge często się wypróżnic a jak bardzo próbuje to mnie boli brzuch od wysiłku

Gość gość
taak... uroki ciazy o ktorych kazdy jakos zapomina wspomniec ;) mnie pomagalo kiwi :) sliwki troche tez, chociaz sa wstretne. pamietaj o piciu duzej ilosci wody.

Gość mmmm25
ja pije raz dziennie cherbate zieloną jest wstrętna ale od kiedy to robie do łazienki zaglądam codziennie, mimo że jestem już bardzo wysoko w ciąży a problem przecież rośnie razem z brzuszkiem ;)

Gość gość
Też to miałam. Gin mi kazal jeść dużo słonecznika, pestek z dyni a jak pieczywo to tylko pelnoziarniste. I oczywiście dużo pić

Gość Violka fasolkaolka
mi pomagala coca cola albo kawa,nie pijam wogole wiec na mnie to dzialało:)

Gość gość
Polecam jablka i pij dużo wody

Gość gość
dziewczyny nie wyprozniajcie sie na sile! tez tak robilam i nabawilam sie hemoroidow, teraz jestem w 25 tc i walcze z hemoroidami a zaparcia ustaly, pomaga mi na to tylko kawa rozpuszczalna , oczywiscie w malej dawce

Gość gość
dokładnie nic na siłę bo będziecie mieć hemoroidy tak to już jest w ciąży czasem tydzień i nic, dziecku się nic nie stanie

Gość gość
a i jeszcze to co działa na jednych niekoniecznie na drugich mnie nie pomogły ani jabłka ani śliwki ani inne złot środki, fakt w sytuacjach ekstremalnych coca cola ale ja miałam zalecona wypicie od czasu do czasu szklanki przy bardzo niskim ciśnieniu bo kawy nie mogłam a ciśnienie nie raz 50/80 -

Gość gość
jak nic nie pomaga - kup czopki glicerynowe w aptece i po sprawie.. mi pomagaja otręby owsiane górskie - owsianka z rana plus parę śliwek suszonych i jest ok..jeszcze tylko hemoroidów mi do szczescia trzeba...

Gość gość
ja jestem w 13 tyg - i też się bardzo męczę. co pomaga? -kawa (niby nie jest zalecana w ciąży -ale ja mam bardzo niskie ciśnienie - plus te zaparcia - więc jedna szklanka to dla mnie naprawdę ratunek; choć był czas na samym początku, że nie mogłam na nią patrzeć...); - otręby owsiane (robię sobie taki miks: pokrojony banan + inne owoce, suszone morele, rodzyki lub śliwki, to posypuję otrębami i na to wszystko jogurt naturalny); - kiszona kapusta, ogórki - duuuużo (najpierw jest mega wzdęcie - ale po kilku godz, najpóźniej na drugi dzień mega eksplozja wiecie czego:P ); dla najbardziej zdesperowanych to polecam wypić szklankę soku z ogórków kiszonych - ale efekt hardkor;P - mniejszy udział mięsa w pożywieniu a więcej warzyw i owoców, kasz (np. gryczanej); - dużo płynów.