Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to u Was jest ból owulacyjny

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, może mi coś doradzicie. 2 tygodnie temu rozbolał mnie brzuch po prawej stronie, jakby kamica żółciowa. Wykonałam usg jamy brzusznej, które nic nie wykazało oprócz torbieli w lewym jajniku. Usg robiłam podczas okresu, więc możliwe, że torbiel wynikała z tego faktu. Nerki, żołądek, śledziona, jelita, wątroba - wszystko ok. Od wczoraj boli mnie masakrycznie lewa strona brzucha, ból promieniuje na plecy. Jest kłujący, paraliżujący, zwalczam go no-spą i dexakiem. Mam teraz owulację. Mam teraz kłopoty z wypróżnianiem, tzn. idę do toalety i wypróżniam się ale mam wrażenie, że nie do końca. To jest tak, jakbym miała biegunkę i zaparcie jednocześnie. Czytałam, że te wszystkie objawy mogą świadczyć o drażliwym jelicie (mam nerwicę somatyczną) lub może to być ból okołoowulacyjny. Stąd moje pytanie, czy miewacie też takie historie?

Gość gość
moze to byc również ból spowodowany torbielą

Gość gość
Bóle owulacyjne trwają do 3 dni, jeżeli po tym czasie nie ustępuja trzeba się zgłosić do lekarza...w Twoim przypadku moze to być torbiel, w moim...sama nie wiem...owulacja dawno się skończyła, z jajnikami też jest ok a ból pozostał...na dodatek promieniujący do pachwily;/

Gość gość
ja nie odczuwam bólu owulacyjnego. Korzystam z Afrodyty na ślinę, by wiedzieć kiedy mam dni płodne i niepłodne. Wiele moich znajomych, przechodzi owulacje podobnie do mnie