Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała cola

Zabawki bez szkodliwych substancji

Polecane posty

Gość mała cola

Jakich firm kupować zabawki dla niemowląt, aby były bez szkodliwych substancji t.j. ftalanów i innych związków o których tak głośno ostatnio. Czy w ogóle istnieją jeszcze firmy, które nie produkują zabawek w Chinach? Proszę o odpowiedzi?

Gość TakaSobieMama2
Ha, dobre pytanie :O .... Ja sama tez sie nad tym zastanawialam ale odpowiedzi nie znalazlam... Nie posunelam sie do badania skladu plastiku :P, nie upieralam sie przy zabawkach "firmowych" bo to tez zadna gwarancja, choc pamietam ze na niektorych pisalo "bez ...." :) Przede wszystkim nie kupowalam NIGDY zabawek pochodzacyc z niepewnego zrodla, na przyklad na bazarze jak i tych ze sklepow ale naprawde tandetnie wygladajacych.

Gość gość
Ciężka sprawa. Ale dziwi mnie to, że przy tylu już informacjach na w/w temat, nie można nigdzie znaleźć konkretnej informacji gdzie kupować, co kupować i jakich firm, żeby było naprawdę bezpiecznie. Chyba że, ja źle szukam i jeszcze nie znalazłam. Mam po prostu dość!!! godzenia się na zatruwanie naszych dzieci, kupujemy, płacimy dużo pieniędzy i co za to mamy....

Gość mała cola
nikogo to nie interesuje?

Gość gość
najgorsze sa te z symbolem 5 pod spodem i 7.

Gość mała cola
Jakim symbolem? Co oznaczają te cyfry?

Gość gość
nawet firmy wydające się dobre i sprawdzone mają sw produkcje w chinach.... i im również zdarzają się wpadki... kilka lat temu dorabiałam w hurtowni zabawek i pamiętam jak trzeba było wycofywać orginalne barbi bo ich pieski miały obroże zrobiona z jakiś szkodliwych substancji

Gość gość
to,ze w chinach nie musi oznaczac ,ze cos nie tak.zalezy jak firma ustali z chinolami skład.ale tak tj drogie panie jak chcecie mieć fisher price za grosze!

Gość mała cola
Dzięki za linka. Czy są jeszcze jakieś firmy produkujące bezpieczne zabawki?