Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co jest z tym oilatum

Polecane posty

Gość gość

wszyscy tak chwalą a u mnie jakoś bez rewelacji dzidziuś ma 3 tygodnie

Gość gość
a jakich rewelacji sie spodziewalas? jak dziecko nie ma azs i ma zdrowa skore to po cholere w ogole uzywasz oliatum?

Gość gość
mój synek nie ma problemów ze skóra ale i tak od urodzenia kapiemy go w oilatum, uważam ze to najlepszy z kosmetyków ma 8 mc

Gość gość
a jak będzie miał azs to co zastosujesz??

Gość gość
no pewnie tez oilatum:)) a na pewno lekarka da jakies kremy czy masci, nie wiem nie znam się, bo póki co nic nam nie dolega takiego

Gość TakaSobieMama2
Od najmlodszych lat dzieci chemia trujecie i nawet sobie z tego sprawy nie zdajecie :O .... Emolienty sa TYLKO dla dzieci z PROBLEMAMI skornymi ! Zdrowego noworodka czy niemowle wystarczy kapac w WODZIE. Moja corka do 3 miesiaca nie widziala na oczy plynu do mycia, mydla ani oliwki. Po 3 miesiacu zycia zaczelam stosowac Mustele, wlewalam kilka kropel do wanny tak co 2-3 kapiel.

Gość gość
mam 3 dzieci,najmlodsze ma 3 miesiace i nie rozumiem jak przy zdrowej skorze mozecie ciapciac dzieci tymi emolientami..po co? i co zrobicie jak dziecko nie daj boze zachoruje na azs i skora przyzwyczajona do emolientów nie zareaguje na leczenie tego typu specyfikami?od razu polecicie w kremy ze sterydami??

Gość gość
lepiej emolientami niż tysiącem kosmetyków o składzie takim ze hej.... używając emolientów nie musze uzywac zadnych kremów , oliwek szamponów itp., im mniej kosmetyków tym lepiej

Gość do zdrowych na umysle mam
5 lat temu o tym pisalam i pytalam dlaczego dzieci kapiecie w chemii,nie mieszkam w polsce, polskie mamy zjechaly mnie az milo mi bylo,baa od brudasow mnie imoje dzieci wyzwaly.kochane,jeszcze sie przekonacie czym ta chemia grozi,szkoda tylko dzieci-kroliczki eksperymentalne

Gość gość
jak można być takim idiotą żeby dziecko od urodzenia moczyć w parafinie[bo oliatum z tego się glównie składa]?!! i to bez żadnej potrzeby..

Gość gość
ale po co od razu wyzywać?? każdy robi jak uważa mądra mamo to w czym kąpiesz swoje dziecko?? w samej wodzie??

Gość gość
ja używam tylko ydła w kostce i balsamu. Wg mnie używanie emoilentów to olbrzymi błąd. Jak ktoś wyżej napisał- co bedzie jak dziecko dostanie azs? Wtedy nic nie bedzie działac. Podobnie jak z odparzeniami. 90% matek, które znam stosuje kremy przy przewijaniu... potem jak dziecko się odparzy to jest problem bo nic nie działa. Ja ani razu nie użyłam żadnego kremu jeszcze, córka ma 4 m-ce

Gość dns
po co wydawać pieniądze na emolienty? kupcie sobie ciekłą parafinę za 4zł i będzie to samo :D:D tak samo jak z tym sudocremem,, jeny.. masakra, wciskają to na każdym kroku, a matki taplają wręcz tym dzieci

Gość gość
a u siebie tez nie używacie kosmetyków do kąpieli, kremów? kapiecie się co tydzień?

Gość gość
A co robi niemowle a co dorosly? Jak pracuja hormony u doroslego a jak u niemowlaka? Zastanow sie jakie potrzeby ma skora doroslego a jakie niemowlaka. A co do mnie- kapie sie codziennie -uzywajac wody a kosmetykow prawie nie uzywam. A balsamow zadnych. Mam 30 lat i skore nieobciazona chemia i nie wymagajaca dodatkowego nawilzania bo nie zmylam sobie swojej naturalnej ochrony lipidowej. TN.nienaruszam codziennie uzywajac agresywnych kosmetykow.

Gość gość
tak, masz 30 lat i do kąpieli używasz wody :) mam nadzieję, że nie jeździsz komunikacją miejską??

Gość gość
Ja przez pierwsze 2 mies życia dziecka używałam Emolium, było dużo przyjemniejsze w użyciu niż Oilatium. Dzieki temu nie uzywalam oliwki, szamponu i kremow nawilzających. A do AZS trzeba miec predyspozycje

Gość gość
nie uzywałam też m.in. sudocermu linomag raz na jakis czas lub bephanten maść tak

Gość gość
Napisalam" kosmetykow prawie zadnych" a nie zadnych. Tzn mydlo i antyperspirant.

Gość gość
JA UZYWAM OILLAN PONIEWAZ SYNEK MIAL BARDZO SUCHA SKORE I TAK PORADZIL MI LEKARZ, NAPRAWDE POMOGL,ALE JAK SKONCZE OPAKOWANIE TO SPROBUJE SAMYM MYDELKIEM BAMBINO, KIEDYS NIE BYLO ZADNYCH EMOLIENTOW I DZIECI SMAROWALO SIE OLIWKA I BYLO WSZYSTKO DOBRZE

Gość gość
ja tez uzywam tylko wody i mydła, do tego antyperspirant i koniec, czasem piling kawowy,nie smaruje sie balsamami,nie stosuje zadnej chemii na skore-a mam skore ładniejsza niz dziewczyny po 10 lat ode mnie mlodsze

Gość gość
A CO DO SUDOCREMU TO ROWNIEZ POMOGL JAK SYNEK MIAL ODPARZENIA PO SZPITALU, A TERAZ JAK SIE WSZYSTKO PIEKNIE ZAGOILO TO TEZ OD CZASU DO CZASU SMARUJE KREMEM BAMBINO I PUPCIA JEST GLADZIUTKA, PO CO SMAROWAC ZDROWA PUPE

Gość TezTak UwazamJakTy
Durne baby i tyle :O :O Zanim dziecko w emolientach "tak na wszelki wypadek" wykapiecie to zafundujcie SOBIE kilkumiesieczna kuracje na przyklad apapem.... ot tak na wszelki wypadek ;), zeby was czasami glowa nie zabolala :P A jak was po tych 6-ciu miesiacach glowa zaboli to siegniecie po lek z pochodna morfiny, bo nic innego nie bedzie na Was dzialac.

Gość gość
najlepszy jest delikatny plyn do mycia ( na bazie naturalnych skladnikow) a jesli dzieko ma sucha skore to da kapieli mozna dodac lyzeczke olwiy z oliwek! ALe tylko wtedy gdy skora jest sucha! jak ze skora wsyztko ejst ok, najlepije myc woda z niewielka iloscia delikatnego srodka myajcego! moje dzieci tak byly pielegnowane i sa, i 0 probemow skornych! jak odstawicie oilatum to skora, ktorej nie dlayscie szansy na wytworzenie naturalnych mehcnaizmowobronnych , dopiero bedize cierpiec!

Gość gość
Zgadzam sie z Tez Tak Uwazam Jak Ty. Nie widze powodu uzywac czegos bez powodu. Moje dziecko ma juz 5 lat i odpukac nie mialo i nie ma problemow skornych. Uzywalam zawsze tylko plynu do mycia, zero oliwek, balsamow czy pudru.

Gość gość
My uzywalismy oilatum od urodzenia do ok 5-6 mca potem ziajke z oliwka a teraz cos nowego z oliwka kupilam (ma 9 mcy). Jesli dziecko nie jest chore to oilatum tylko ulatwia pielegnacje, my zaczelismy stosowac bo o oliwce po kompaniu moglismy zapomniec-taki krzyk byl.

dla dziecka alergicznego, z azs, rybią łuską itp. sztuczne emolienty to często wielka ulga ale dla zdrowej skóry nie ma potrzeby stosowania parafiny. Na dodatek Oilatum silnie przereklamowane - skład to głównie parafina, a w apteczce buteleczka wielkości butelki wody utlenionej to jakieś 4 zł. Polecam HiPP, Alphanova Bebe, Path&Rub, do kąpieli można dodawać też naturalnych olejów np. z pestek z brzoskwiń, moreli, migdałowy, tak samo jak używać ich zamiast oliwki. Oliwki ogólno dostępne (Bambino, Jonhsons, Nivea) to niestety głównie parafina i zapach, HiPP to same oleje naturalne z witaminą E i zapach, dobry skład ma także oliwka BabyDream z Rossmana. Gościu 2013-10-24 16:56:13 Dla skóry to może być duży szok jak przejdziesz z emolientu od razu na mydło Bambino. Spróbuj HiPP (aktualnie używamy żel 2w1 i sobie chwalę)