Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

twarz po trądziku blizny rany co robic

Polecane posty

Gość gość

błagam pomózcie mi bo już nie mogę... mam 19 lat od gimnazjum mam juz problem z cera wypryski i inne sprawy . które pozostawily na mej twarzy wiele blizn równiez przez to że czesto tez wyciskam bądz drapie strupki ze wzgledu na to ze mam nerwice i rece po prostu czesto dotykają mojej twarzy. przez wakacje brałam tabl anty co poprawiło stan mojej cery nic mi nie wyskakiwało ale problem znów powrócił. nie wiem juz co mam robic zmiana diety raczej jest mało efektywna próbowałam wielu masci itd . wkurzam sie juz tym po porstu ze nie moge normalnie wyjsc bez pudru bo musze to czym zakryc ianczej wygladałabym jeszcze gorzej . porócz ran i wyprysków mam tez rózne guleczki czy tez blizny ... moze komus się udało wyleczyc cerę ? może jakies zabiegi kosmetyczne ? wiecie cos na ten temat ile to kosztuje i czy wogole sie opłaca ? bardzo mi zalezy na tym poniewaz nie lubie sie pudrowac ale mój stan cery po porstu jest tak tragiczny ze inaczej nie da rady.

Gość gość
Nie czytalam, ale laser pomaga ale nie do konca bo blizny zawsze beda... Kosztowne

Gość trzyszo
Ja stosowałam na blizny po krostach sudocrem. I teraz jak mi czasami wyskoczą to też go stosuję :)

Gość trzyszo
a i zapomniałąm dodać, że mi pomogło :)

Gość gość
Nie jedz słodyczy i mięsa nie pij alkoholu i nie pal czegokolwiek ,za to dużo warzyw i owoców a będziesz miała cerę jak afrodyta .poważnie.

Gość gość
staram sie jesc mniej niz wczesniej, rzadko kiedy słodycze pije duzo rumianku i zielonej herbaty ale przed samym okresem mam wysyp po czym moja twarz wygląda strasznie . i tak myslałam czy czasem nie pojsc do kosmetyczki na jakis zabieg ale nie znam nikogo kto korzystał z takich usług dlatego pytam tu o jakies sprawdzone metody ... coż strasznie mi to utrudnia zycie

Gość gość
Jelsi tradzik wraca nie czekaj idz do dermatologa(jesli CIe stac prywatnie) po izotek. Ja mam 23 lata od 8 leczyłem to gówno i nic. Żadne maści,tabletki i inne badziewia setki złotych w błoto. Teraz od 3 tygondi biore axotret(izotek) i juz widze dilikatna poprawę. Lek mam brac około 6 miesięcy ale myślę ze w koncu wygra tą nierówną walkę i odzyskam pewnośc siebie. Uwierz dziewqczyno ze straciłem tyle czasu i pieniedzy ze glowa mała nie mowiac juz o tym jak bardzo wstydze się swojej twarzy mimo iz nei jest tak bardzo zle. Idz do lekarza poproś o badania a nastepnie izotek. Kilka miesiecy i bedziesz cieszyc sie piękną cerą. NIe przejmuj sie tym ze ktos bedzie straszyl skutkami ubocznymi. Ja tez sie bałem ale poki co nic złego się nie stało i prawdopodobnie wszystko idzie ku dobremu. Pozdrawiam.

Gość gość
chodziłam juz kiedys do dermatologa ale jakos nic to nie dało wiec teraz jakos cięzko byłoby mi sie przemóc by dalej pojsc, no nie wiem byc moze wezme jeszcze 2 opakowania tabl anty potem jakos moze zaradze na blizny i jeszcze bardziej zmienie styl zycia moze to cos pomoze

Gość gość
Ja tez chodzilem. Rezultaty przy masciach i innych specyfikach byly zadne. Dieta trwajaca rok efekt żaden, sport ktory i tak uprawiam na bieżąco efekt żaden. Mowie polecam izotek ale decyzaj nalezy do Ciebie. MI pozostaje zyczyc Ci wygranej walki i dużo zdrowia a także siły.

Gość gość
Czemu wy nie doceniacie naturalnych sposobów tylko jakies kwasy i masci .Powiem tak przez miesiac smaruj twarz olejem rycynowym i trzmaj minimum godzine albo wiecej potem miekka chusteczka i wytrzyj i normalnie sie umyj zobaczysz efekty beda fajne i wyleczysz cerę ;)

Gość gość
autorko a cały czas bierzesz tabeltki i najpierw dzialały a potem nagle mimo brania przestały czy robiła przerwę? Jakie tabletki brałaś?

Gość gość
olejek rycynowy na twarz? no chyba że chcesz mieć dodatkowo jeszcze brodę! Tylko dermatolog, ja znam dobrego który mnie pomógł ale ze świętokrzyskiego, skąd jesteś autorko? przykro mi ale żadne diety cud i inne badziewia Ci nie pomogą, o kosmetyczce zapomnij strata czasu i kasy. Masz problem z hormonami, konieczna będzie też wizyta u ginekologa wykonać stosowne badania, jak już wyleczysz buźkę pójdziesz kilka razy na dermabrazję i zobaczysz jaka będziesz śliczna. Niestety leki, wizyty i sam zabieg są dość kosztowne i długotrwałe, musisz sie z tym liczyć, ale czego się nie robi :)

Gość gość
A czemu zaraz brode ma miec , niech smaruje olejem tylko krosty .Poczytaj na portalach na temat rycynowego oleju nie jedna uratowało to bo nic innego nie pomagało

Gość gość
spirytus slicylowy zwsze pomaga pluz zel antybakteryjny plus peeling

Gość gość
własnie ze miałam przerwe w braniu tabl anty która trwa do dzis , po prostu tyje mi sie troche po nich dlatego przestałam brac. a tez własnie nie chce sie smarowac chemikaliami , olej rycynowy troche smarowałam ale to powodowało ze moje krosty na twarzy były wieksze a skóra bardziej tłusta ... wiec teraz jedyne co to zaczełam myc na noc twarz rumiankiem i pije rumianek .. myslałam ze moze sa jakies zabiegi kosmetyczne co troche poprawia wyglad buzi ale skoro wiecznie mam cos na twarzy to chyba raczej jest wykluczone ..:/

Gość gość
W takim razie jak smarowałas olejem rycynowym i nic nie dało to spróbuj olejku herbacianego albo rozmarynowego .Powodzenia

Gość gość
dermatolog, a jak wyleczysz - na blizny 3 zab mikrodermabrazji (1zab 100-150zl), na takie glebsze blizny ( dolki, nierowna skora) - laser frakcyjny co2 ablacyjny - duzo duzo drozszy

Gość gość
wybrać się na odpowiedni zabieg innego sposobu nie widzę, a teraz w można się zgłosić do Triclinium i zrobić sobie zabieg za darmo. Jak ktoś zainteresowany jst szczegółami to tutaj znajdzie wszystko http://www.marekwasiluk.pl/casting-triclinium/

Gość gość
gość Nie jedz słodyczy i mięsa nie pij alkoholu i nie pal czegokolwiek ,za to dużo warzyw i owoców a będziesz miała cerę jak afrodyta .poważnie. ********** zgadzam sie, sprawdzone info :))

Gość gość
ja też próbowałam olejkiem rycynowym, ale cera się pogarszała tak naprawdę. Już lepiej olejek z pestek malin, ale on nie działa na blizny tylko nawilża dobrze skórę. Z takich sposobów na blizny to niestety tylko zabiegi. Ja byłam na Laserze Harmony XL pro NIR i tylko to mi pomogło tak naprawdę. Jest to laser na przebarwienia i blizny, który powoduje skurcz włókien kolagenowych, a następnie powoduje produkcję nowego kolagenu. Skóra o wiele lepiej wygląda bo jest napięta ale spokojnie nie jak po jakimś botoksie :D

Gość gość
Ostatnio też się przekonałam do zabiegów. Wybrałam się najpierw do Clinica Cosmetologica w Sopocie i tam pani kosmetolog doradziła mi Geneo+ ze względu na skladniki odżywcze jakie są dostarczane przez skórę i przyznaję, że efekt jest niesamowity <3

Miałam dość spore blizny po trądziku i mój lekarz wlasnie zaproponował mi Restylane Skinbooster - bardzo fajnie wygładza, skóra jest rozświetlona i gładka. Także bardzo jestem zadowolona ze na to sie zdecydowalam.