Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Seks po zabiegu

Polecane posty

Gość gość

Witam, we wtorek (22.10) miałam usuwaną chirurgicznie 8-mkę (ząb mądrości) która urosła poziomo. Zabieg nieprzyjemny, dość poważny, cięcie dziąsła, dużo szwów. Ponieważ lekarz sugerował L4 (zdecydowałam się na zaległy urlop w pracy) wywnioskowałam, że nie jest to błahostka i trzeba zadbać o siebie w tym czasie. Unikałam wysiłku fizycznego, dużo spałam (chyba przez leki) i generalnie stawiałam na wypoczynek. Mam nadciśnienie (leczone) więc tym bardziej bałam się skoków ciśnienia, które mogłyby spowodować krwawienie z rany. I tu moje pytanie. Rana ładnie się goi, kiedy mogę przestać się martwić i kochać się z chłopakiem? Myślałam, że piątek, sobota, nie powinno już być ryzyka. Tęsknię za tym gdy nawet całować się jest ciężko :) Głupio mi zapytać lekarza bo tam gdzie chodzę do chirurga zawsze jest w pokoju więcej lekarzy, otwarta sala z 3 fotelami więc są też inni pacjenci. Ma ktoś może jakieś doświadczenia w tym temacie? proszę o radę :)

Gość gość
Minimum 3 tyg po zabiegu,bo dostaniesz krwotoku,pisze na 100%

Gość gość
Po porodzie można po 6 tyg a po usunięciu zęba 3 msc? Dlaczego każdy kto się tu zgłosi z pytaniem jest traktowany jak niedorozwój umysłowy? Druga samosia i tyle...

Gość gość
Tak, potwierdzam tak do 4 - 6 tygodni. W czasie seksu mogą puścić szwy.......

Gość gość
Powiem ze dysponujecie ciekawymi informacjami. Na kontroli po 4 dniach chirurg powiedziala ze nie ma zadnych przeciwwskazan.. Nie piscily mi szwy, nie dostalam krwotoku, czuje sie swietnie a jestem tydzien po zabiegu. Takze pozdrawiam