Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sadzicie o tych imionach

Polecane posty

Gość gość
imie normalne( mimo wszystko okropne), ale skojarzenie z imieniem juz nie, a fuj to jestes ty;);) pozdrawiam;)

Gość gość
Na zachodzie ! Przeciez i tak tylko jedno z imion bedzie wybrane wiec CO za roznica,ktore zostalo napisane pierwsze, ktore na deser :D Ludzie ... Troche tolerancji ! :D A dla tych ktorym temat ble, nikt Was nie zmusza do czytania.

Gość gość
Uważam, że Olivia ,Krystian ewentualnie Dorian są ok pozostałe okropne bez względu gdzie mieszkasz w Polsce, Anglii czy na bezludnej wyspie.

Gość gość
Mieszkalam 6 lat w uk I nie spotkalam zadnej Jacqueline. Tak samo przestarzale jak we francji.reszta imion tez do bani. Krystian masakra szczegolnie w angli tak pisany. Fraser fakrycznie pod polskie imie podchodzi , jakas pomylka.oliwia poo zgrozo, to imie jest dla mnie jednym z wiekszych niewypalow.

Gość gość
Twoje typy mi sie nie zbyt podobaja ale o gustach sie nie dyskutuje i pewnie bedzie pasowalo :) Z tego zestawu bym wybrala Olivia albo Krystian. Tez mieszkam za granica i mam ten sam problem z imieniem ale ja chce uniwersalne bo moj maz jest anglikiem. Spodziewam sie dziewczynki. Myslelismy tez nas Olivia ale teraz ich jest tysiace. Co rusz jakas znajoma tak nazywa dziecko no i obrzydlo mi po tym jak wszyscy na kafe jechali po tym imieniu haha :) ale imie samo w sobie ladne. pozdrawiam i powodzenia

Gość gość
I znowu widze po raz kolejny! Glupie zapewne stare babsztyle naskakujace na dziewczyne,bo podala imiona ladne, wedlug niej , i zapytala o inne propozycje. Rzeczywiscie katastrofa rowna Smolenskowi :o Polska mentalnosc :o Droga autorko moim zdaniem imie Olivia i Dorian bardzo ladne, ale to duzo zalezy tez czy bedzie pasowalo do dziecka. I nie sugeruj sie opinia innych , bo ja sama widzisz, nie ktorzy ludzie sa ograniczeni potrafia tylko krytykowac. Pozdrawiam i zycze wszystkiego naj.

Gość gość
Jacqueline jest stare ale nasza Zosia ktora teraz jest modna tez. Nie spotkalas sie z tym imieniem? W anglii tylko pare imion jest popularnych ale ludzie maja baaaaardzo duzo wyboru dlatego imiona sie tak bardzo nie powtarzaja. Co do Jacqueline na pewno nie kojarzy sie zle i skoro ty nie znasz ani jednej to moze obracasz sie w takim towarzystwie gdzie najwiecej jest Nikolek itd. Ja zauwazylam, ze to imie jest popularne wsrod ludzi wyzej klasy.

Gość gość
imię to sprawa indywidualna i bardzo ważne by dobrze je przemysleć bo nie zapominajmy,że towarzyszyć ono będzie twojemu dziecku do końca życia i we wszystkich sytuacjach więc nie można kierować się jakimś sentymentem czy wzorować np na bohaterze filmu imieniem mozna naprawdę wyrzadzić krzywdę dziecku bo np moda minie a imie pozostanie rozumiem,ze kazdy rodzić chiałaby by jego dziecko nosiło imie oryginalne ale nie zapominajmy,że imię jest naszym pierwszym wizerunkiem ;) powodzenia autorko ale zastanów się jeszcze bo nie najlepsze te imiona

Gość gość
To imiona z patologicznych rodzin.

Gość gość
Autorko inne propozycje to: Lila (ja je wybralam dla coreczki) Anna, Emily, Nina dla chlopczyka: Leon (kocham to imie), Daniel, Alexander, Moim zdaniem lepiej wybrac proste imie i klasyczne niz jakies udziwnienia :) pozdrawiam

Gość gość
Dziekuje bardzo za rade :) Co do dziewczynki jestem pewna na 80%,ze dam imie Olivia, bo mysle,ze bedzie pasowalo do dziewczynki ' mulatki ' :) Aczkolwiek jestem otwarta na nowe pomysly.A co do chlopczyka osobiscie wolalabym Dorian, ale ktos tu mnie zniechecil piszac, ze tak sie nazywa mezczyzn robiacych sobie dobrze :o Obrzydlistwo....

Gość gość
Wyzsze sfery widze na kafe zagoscily.kumpela Jacqueline zabrala glos :) Imiona nie w moim guscie totalnie. Szczegolnie dla dziewczynek. OliviIi jak mrowek w mrowisku a Jacqueline... No coz ani w wyzszych ani nizszych sferach to imie nie jest zbyt " modne". Wiec reasumujac dorian jeszcze jak cie moge ale reszta bardzo mi sie nie podoba. Wybierzcie cos bardziej uniwersalnego. Takie gdzie ani rodzina w polsce ani angli nie polamie jezyka I dlugopisow :)

Gość gość
Zalezy gdzie mieszkasz w anglii tez jest popularne ale tutaj popularne to znaczy ze spotkasz 3-4 dziewczynki o takim imieniu nie jak w polsce miliony :) Olivia jest ladne i takie slodkie.

Gość gość
Wlasnie chodzi o to,ze u mnie w rodzinie jest raczej tradycja nie nadawania tych samych imion jesli dane imie juz wystapilo. Tak wiec po dlugich namyslach z narzeczonym, mimo ,ze ktos napisal,iz Oliwek jest miliony w kolo , to ani u mnie w rodzinie ani u mojego faceta, w jamajskiej czy angielkiej stronie rodziny, tego imienia nie ma! :)

Gość gość
przyjmowalas czarna dluga pale bez gumki? dobry byl?

Gość gość
a w ktorym tygodniu jestes? :))

Gość gość
Co do chlopca to totalnie nie mam pomyslu,zeby imie mi sie mega podobalo..A chyba bardziej na tym powinnam sie skupic,bo wszyscy mowia i tak tez sie czuje , ze bedzie chlopczyk..Niestety dowiem sie dopiero za poltora miesiaca :(

Gość gość
no to masz bardzo duzo czasu. Ja przez cala ciaze zmienialam upodobania. Teraz jestem juz w 32 tygodniu a dalej nie wiem jakie imie.

Gość gość
A skad wiesz ze mulatka co w usg ci pokazalo ?

Gość gość
Moj facet czarny nie jest. W recz przeciwnie, jak na pol jamajczyka blady jak dupa :P Gdyby nie lekkie afro wogole nie byl by brany za mieszanego a za czystego angola ;) Ale wychodzac z zalozenia,ze takiego pochodzenia jest to i mysle,ze dziecko bedzie troszke ciemniejsze :)

Gość gość
A skad wiesz ze mulatka co w usg ci pokazalo ?

Gość gość
Skoro on blady jak dupa ty biala to skad mulat? To jak ja bym miala meza z chin nie chinczyka to co dziecko skosno okie bo ojciec z chin pochodzi ?

Gość gość
A ja podejrzewam ze autorka w ogole nie jest w ciazy zmyslila cala historie aby tylko znalezc kogos do dyskusji

Gość gość
A dlatego, ze zawsze moze byc ciemniejsze np po dziadku :P Tak jak w przypadku jego brata.Brat jest jeszcze jasniejszy niz moj narzeczony a corka urodzila sie ciemniejsza od niego :) Nie mowie,ze bedzie,ale zakladam i mam tez taka nadzieje,bo uwazam,ze mieszane dzieci sa urocze.

Gość gość
a czy ty dziewczynko wiesz cos o genetyce? on mimo ze jest bialy to ma wpisane zapewne ze jest mulatem i dziecko ma prawo urodzic sie cale czarne nawet. A gdyby urodzilo sie biale to on/ona tez moze miec czarne dziecko albo jej wnuki!! Jestes idiotka, ze sie klocisz na temat na ktory nie masz pojecia

Gość gość
Male murzyniatko jak sie ubrudzi czekolada np na miescie to nikt nie zauwazy rzeczywiscie urocze nie bedziesz sie wstydzic ze z brudnym dzieckiem spacerujesz

Gość gość
Nie idiotka to ty jestes pytajac ludzi na forum jak sie ma nazywac twoje dziecko zakiet czy frez hehe

Gość gość
A dziecko zrobi psiukusa I odziedziczy geny po dziadkach I bedzie czorny jak dupa jamajczyka :D imiona dla chlopca to ten twoj dziamajczyk wybral tragiczne ;) moze mateo, stuart, alan :P ( takie uniwersalne) :) ethan, kamil, bosze nie wiem :( jak cos mi wejdzie do glowy to napisze :)

Gość gość
Niedokuczajcie jej to ich dzieci beda sie tak nazywac a nie wasze a swoja droga to od 7 lat mieszkam w Anglii i z nie ktorych wybranych przez cb imion to nawet anglicy beda sie smiac

Gość gość
a jak się czyta to jacqunielle czy tak jakos? o rajusiu nawet nie potrafie tego nsapisac a jak zdrobnić? hmm ciekae jak mala będzie się podpisywać w przedszkolu u w szkole?? JASIA?JANINA?