Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy

Polecane posty

Gość gość

Cześć, piszę bo chcę się Was poradzić. Dzień po okresie uprawiałam z chłopakiem stosunek przerywany. Wyszedł ze mnie na długo przed wytryskiem. Kilka dni później zaczął boleć mnie brzuch jakbym miała dostać miesiączkę oraz bolał mnie jajnik, wprawdzie zaczynała mi się wtedy owulacja. Tydzień później ponownie uprawiałam seks przerywany. Po dwóch dniach pojawiło się pieczenie i świąd pochwy,chwilowy wzrost temperatury, ponownie bóle jak przy miesiączce. Czy to "zapalenie" bardziej wiązać z ciążą czy raczej pojawiło się ze względu na moje jedne z pierwszych kontaktów płciowych (w dodatku bez prezerwatywy)? Na wardze sromowej pojawiła się również swędząca krostka. Na dwa-trzy dni przed wystąpieniem pieczenia zaczęłam używać nowego płynu do kąpieli, brać calcium w celu uzdrowienia moich włosów, a także partner dotykał dłonią zarówno mojego odbytu jak i pochwy. Moje piersi wyglądają zupełnie normalnie, nie mam mdłości, zachcianek ani wyczulonego węchu. Okres powinnam dostać za ponad tydzień. Wiem, że wizyta u ginekologa jest konieczna i nieunikniona, jednak im bardziej boję się, że to ciąża tym więcej objawów się doszukuję... Zwłaszcza, że nigdy wcześniej nie miałam problemów z pochwą... Nie wiem co myśleć i jestem przerażona. Przed wizytą chciałabym jeszcze usłyszeć kilka opinii.

Gość gość
Czy w takiej sytuacji można traktować to jako objaw ciąży? Dodam jeszcze, że pieczenie i świąd zastąpił teraz dziwny, tępy ból i kłucie.

Gość gość
Było prącie w piczcie jest ciąża Taka jest natura.Nie ma przyjemności bez konsekwencji.

Gość gość
moim zdaniem stanowczo za wcześnie na objawy ciąży.Grzybica też nie jest objawem ciąży. Na swędzenie i pieczenie polecam clotrimazolum maść i invag przez 7 dni najlepiej na noc.Obydwa bez recepty. Jesli podejrzewasz uczulenie na nowy płyn odstaw go na kilka dni i używaj samego mydła. A co do współżycia to stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcji,jest coś takiego jako preejakulat,który pojawia się znacznie wcześniej niż wytrysk i są w nim plemniki. A przed stosunkiem dobrze jest też wziąć prysznic-to może mało romantyczne...chyba że razem:P

Gość gość
Tak, wiem o istnieniu czegoś takiego dlatego właśnie się stresuję - choć pewnie moja wyobraźnia wiele robi. Dziękuję za radę, clotrimazol już stosuję i czuję się troszkę lepiej, chociaż tępy ból przeszedł mi teraz nawet na pośladki o.O Na szczęście niedługo wizyta u ginekologa i mam nadzieję wszystko się wyjaśni.

Gość Betty Q
Niestety, wyobraźnia czasem lubi naginać fakty, dlatego widzisz u siebie wszystkie oznaki ciąży. Według mnie masz początki infekcji i tak jak radzą koleżanki polecam równiez masc clotrimazolum i dopochwow Lactovaginal, szybko zregeneruje mikroflorę pochwy a maśc zablokuje rozwój infekcji.