Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Drenaz uszu u trzylatka Kajetany

Polecane posty

Gość gość

Witam, za niespełna 2 tyg moje dziecko będzie miało robiony zabieg drenażu uszu w Kajetanach pod Warszawą. Boję się narkozy ogólnej, bo jak wiadomo niesie za sobą ryzyko. Może są rodzice w podobnej sytuacji, lub już po zabiegu w tymże ośrodku- proszę opiszcie jak to u Was wyglądało?? Sam zabieg i kuracja dziecka już 'po'. Wasza opinia nt tejże placówki będzie również bardzo pomocna

Gość gość
a dlaczego robicie ten drenaż, czy leczyliście wcześniej inaczej i co się dzieje z uszami dziecka?

Gość gość
Na zabieg drenażu skierowała Nas Pani doktor z Kajetan- w wieku dwóch lat mały miał zapalenie ucha, później moja pediatra wystawiła skierowanie na kontrol do kajetan i tam wyszło że w uszach cały czas jest płyn- najpierw Pani doktor próbowała 'to' leczyć farmakologicznie- niestety bez efektu. W związku z czym podjęto decyzję o zabiegu.

Gość gość
aha, czyli mniej więcej rok leczyliście ten płyn? a czy migdałe 3 nie jest powiększony? badaliście to?

Gość gość
Jeszcze nie- dzień przed zabiegiem mamy konsulację z lakarzami i tam pewnie będą oglądać również migdał, bo skierowanie na zabieg jest na 'drenaż uszu z ew. wycięciem migdała'

Gość gość
aaa a czym leczyliście farmakologicznie sorki, ze cię męczę, ale moje ma też płyn w 1 uchu,z tym, ze ucho nie bolało, a niedosłyszy lekko po katarze długim, i my dopiero zaczynamy jakieś leczenie

Gość gość
Fixonase- krople do nosa, ale bez jakiegoś więszego efektu

Gość gość
my mamy syrop i inne krople i nie krople a czy twojego synka uho bolało? czy to wynik kataru, przeziebienia?

Gość gość
uszy go bolały jak dostał zapalenia, wynik kataru- dostał antybiotyk i przeszło, potem nic nie bolało profilaktycznie poszłam z nim na kontrolę do laryngologa i wyszło... ehh

Gość gość
a czy gorzej słyszy?

Gość gość
Tak, i właśnie dlatego zdecydowałam się na zabieg- gdybym nic z tym nie robiła, to taki zalegający płyn trwale i nieodwracalnie uszkadza słuch

Gość gość
ano właśnie ja też sie boje, ze nam nie przejdzie, zobaczymy, bo niby w większości przypadków przechodzi ta "głuchota", zależy od dziecka pewnie i tej ilości płynu dzięki za info w każdym razie daj znac jak będzieic po zabiegu, jak to wyglądało i powodzenia

Gość gość
ok, podnoszę- nie ma tu nikogo 'po' zabiegu??

Gość gość
witam. ja również czekam na drenaż uszu u mojego dziecka 4 latka również szynka. może coś mi podpowiecie jak wygląda zabieg, strasznie się tego boje. jedziemy za kilka dni.

Gość gość
Mój syn miał w sierpniu w Kajetanach wycinany migdał, w trakcie zabiegu zrezygnowali z drenażu bo też miał być. Narkoza ogolna, ale w małej dawce, dziecko wybudzone zaraz po zabiegu, który trwa ok godziny. Jesteście przy wybudzaniu dziecka i usypianiu dziecka. Warunki w szpitalu ok i następnego dnia do domu. Ogólnie jest dużo lepiej niż można przypuszczać.

Gość gość
Mój synek ma 1,5roku i w grudniu również ma mieć drenaż...