Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JadwiniaAOE

Pomocy Bigos mi nie wychodzi

Polecane posty

Gość JadwiniaAOE

Gotuję pierwszy raz w życiu. Zrobiłam wszystko jak w przepisie: dodałam dużo kiełbasy, mięsa, suszone grzyby, koncentrat pomidorowy, dolałam coli i czerwonego wina, doprawiłam i gotuję już więcej niż 3 godziny a bigos jest wstrętny! Nie dodałam tylko suszonych śliwek bo nie miałam ale zeby to tak wpłynęło na smak? Co robić bo muszę mieć bigos na jutro!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zapomniałaś o kapuście

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JadwiniaAOE
No nie, wiadomo że dałam. I to 3 kilo!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pani z pończoszniczego
widać nie jesteś bywalcem kafeterii. wszyscy wiedzą, ja wiem, ala wie, Juken...tfuuuu...zakała kafe, wie, że aby bigos był dobry należy go mięszać głową. W prawo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Po ch*j cola i wino? P******a jesteś? :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość michael82
Bo to jest bigos na winie...co się na_winie to do gara :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JadwiniaAOE
Kurcze, nie rozumiem waszych wypowiedzi, nie piszcie skrótami, przypala mi się pomocy!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Cola i czerwone wino do POLSKIEGO bigosu? Skąd ty żeś ten przepis dorwała? Z d*py? No wybacz!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dam ci radę! Wywal cały ten bigos, bo będzie wstrętny bez względu na wszystko po dodaniu coli i czerwonego wina. Leć do sklepu i kup składniki na nowo, ale najpierw znajdź w necie przepis na bigos bez coli i wina, zwykły polski, tradycyjny bigos i według przepis kup składniki i gotuj jak w przepisie a wyjdzie elegancki! Eh, tylko oszołom może robić bigos z colą i winem... tragedia :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
KOCHANA , najpierw kapustę kiszoną kroisz , wsadzasz do gara , zalewasz wodą , może być potrzebna podmiana wody jeżeli kapusta jest strasznie kwaśna . gotujesz do pół "miękko" w tym czasie , jak się kapusta gotuje , wrzucasz do niej kilka ziarenek ziela , czarnego pieprzu , 2-3 listki laurowe , mięso, na 3 kg kapusty powinno być go około 1.5 kg , łopatka , mostek , nie może być chude , pieczesz w osobnym naczyniu , jak już będzie gotowe , kroisz je w kawałki , podsmażasz kiełbaskę na tym tłuszczu z mięsa , kiedy kapusta jest gotowa , wrzucasz to mięso z kiełbasą do gara i mieszasz , nie zapominasz o tym tłuszczu po mięsie i kiełbasie , jedną cebulkę obraną wrzucasz do gara z kapustą i mięsem, teraz przyprawy : sól, pieprz, koncentrat , trochę ketchupu pikantnego , i mieszasz , na wolnym ogniu dusisz , mieszasz co jakiś czas właśnie żeby się nie przypalał, winem możesz podlać , ale cola to nieporozumienie. nie może zabraknąć płynów w bigosie , w miarę potrzeby dolewasz, koniec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JadwiniaAOE
O matkooooo!!!! Dopiero teraz zobaczyłam swój błąd! w przepisie było czerwone wino i to jest ok ale nie było coli! Źle przeczytałam! Tam było dodać SOLI a ja dodałam Colę light :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
do bigosu można dać niemal wszystko, nawet powidła, ale: NIE MOŻE BYĆ ZA KWAŚNY! Na pewno nie odlałaś (do osobnego naczynia) po wstępnym ugotowaniu kwasu z kapusty. Czasami trzeba ją dobrze "odkwasić" w ten sposób. Na wszelki wypadek zostawić odlaną wodę w razie, jak by był na końcu za mało kwaśny. Jeszcze możesz spróbować to zrobić, przepłukać, ale większość smaku "ucieknie"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JadwiniaAOE
i niepotrzebnie naplułam do bigosu tak jak robiła to moja Babcia :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
coraz glupsze te prowokacje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×