Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mononukleoza

Polecane posty

Gość gość

Witam drogie mamy. Zdaję sobie sprawę ze internet to nie jest idealne miejsce do szukania odpowiedzi na temat chorób, ale proszę o poradę co robić bo już nie wiem czy panikuję czy intuicja dobrze mi podpowiada. W niedzielę córka dostała gorączki, we wtorek byliśmy u lekarza. Diagnoza- angina- powiększone węzły chłonne, czopy na migdałkach. Dostalismy antybiotyk z grupy penicylin. Po 3 dniach stosowania- rano córka dostała wysypki na brzuchu i plecach, dzien wczesniej wymiotowała, miała też biegunkę, wiec dzis znów wizyta u lekarza. Pani doktor powiedziała że skoro wysypka na pleckach to moze córka po prostu spociła się w nocy,lub dostala uczulenie na jakis pokarm, nie wykluczyla tez uczulenia na antybiotyk, ale polecila podac jeszcze raz i obserwowac. Teraz po powrocie wertuje internet i wychodzi mi ze objawy podobne do mononukleozy. A moze faktycznie uczulenie? IDzie weekend, ja panikuje, nie wiem moze jeszcze sprobowac umowic mala na wizyte prywatna dzisiaj?????

Gość gość
Moje dziecko już 2 razy miało bardzo podobne objawy. Za każdym razem mówiono że angina lub wirus.